El PSOE promet impulsar un projecte progressista sense excloure ERC

Sobre Ciutadans, els socialistes també han volgut recordar que Rivera ni tan sols ha trucat a Sánchez per felicitar-lo després de la jornada electoral

Pedro Sánchez, en arxiu
PSOE no tanca la porta a negociar amb C's, tot i que assegura tenir «clar el sentiment de la militància» | CatalunyaDiari.cat

Pedro Sánchez ha estat aplaudit dilluns per part de l’Executiva del partit, que s’ha reunit a Ferraz per analitzar uns resultats electorals que li obren la porta d’un pacte d’esquerres o bé un acord amb CiutadansLa possibilitat d’una entesa amb Albert Rivera va topar aquest diumenge a la nit amb el criteri de la militància, que va deixar clar al president espanyol que «amb Rivera no». 

Aquest dilluns, després de l’Executiva, el secretari d’Organització dels socialistes espanyols, José Luis Ábalos, no ha tancat cap porta, però ha afirmat que la direcció del PSOE té «molt clar el sentiment de la nostra militància i no els decebrem». 

Ábalos ha insistit que la seva formació se centra ara en les eleccions autonòmiques i locals del 26 de maig i no espera assolir acords abans dels comicis, i ha explicat també que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ni tan sols ha trucat a Sánchez per felicitar-lo. La prioritat, segons Ábalos, és un projecte progressista i per això «parlarem amb tots», sense excloure tampoc ERC.

Ábalos ha comparegut per celebrar la victòria i analitzar el resultat que deixen les urnes. «Hem aconseguit aturar el penal que l’extrema dreta va voler colar a la democràcia espanyola 40 anys després del franquisme gràcies al suport de les dretes mentre posaven un veto a la socialdemocràcia», ha dit. 

Segons el secretari d’Organització del PSOE la dreta «ha fracassat en formar una coalició anti-PSOE» i els resultats a Catalunya i a Euskadi són «un toc d’atenció a qui proposa mesures de recentralització». Els paràmetres que vol la societat, segons Ábalos, és el «diàleg, autogovern i la Constitució».

PSOE valora l'acord programàtic amb Unides Podem com una experiència positiva | CatalunyaDiari.cat  
 

Acords amb tots els grups i mà estesa a l’esquerra

Ábalos ha insistit que el seu executiu busca formar govern arribant a acords «amb tots els grups» des d’una «inspiració socialdemòcrata». «Seguim valorant l’acord programàtic amb Unides Podem com una experiència positiva», ha afirmat abans d’insistir que caldrà una legislatura estable. «Els espanyols volen que ens entenguem, integren la diferència, però volen que dins de la diferència ens puguem entendre», ha afirmat

En tot cas, el PSOE no descarta explícitament cap escenari i aposta per «administrar bé amb tranquil·litat» el resultat. «Parlarem amb tothom i provarem d’arribar a acords per integrar la pluralitat que han expressat les urnes», ha afirmat Ábalos, que ha afegit que ara per ara «no renunciem a res». 

Ábalos no ha descartat en aquests contactes tampoc ERC. El número dos del PSOE ha apostat per «obrir espais d’entesa i ser originals en algunes qüestions». «Nosaltres volem fer polítiques progressistes», ha dit, i «parlarem amb tothom de propostes per al país, que serà el més important».


Comentaris

envia el comentari