Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Les negociacions entre PSOE i Podem han quedat estancades a poques hores de la investidura

El PSOE rebutja el govern de coalició amb Podemos

Els socialistes asseguren que la investidura fallida va fer créixer «la desconfiança» entre els dos partits

Les negociacions entre PSOE i Podem han quedat estancades a poques hores de la investidura
Els socialistes han rebutjat la fórmula de la coalició, presentada per Podemos | Cedida

El PSOE ha rebutjat de ple la fórmula de la coalició amb Podemos. La resposta arriba després que aquest mateix dimarts el partit lila hagi enviat una proposta als socialistes amb la intenció de reprendre la negociació per forjar un govern bipartit, tal com informa 'Nació Digital'. El grup de Pedro Sánchez s'ha negat a formar una coalició amb els comuns i ha argumentat que s'ha «evidenciat inviable», alhora que mantenen que cal apostar per altres «fórmules de governabilitat». 

El comunicat socialista s'ha fet públic poques hores després de rebre la nova proposta de Podemos. En aquest comunicat, els socialistes tanquen la porta a cedir als comuns la vicepresidència i tres ministeris més. Els socialistes argumenten que, arran de la investidura fallida del passat 25 de juliol, ha sortit a la llum que ambdós partits tenen una «diferent concepció» sobre l'estructura del govern.

«Importants diferències» entre els dos partits

El PSOE menciona també com a motiu de discrepància les «importants diferències» que les dues formacions tenen sobre la crisi amb Catalunya.  També han argumentat que Podemos estaria buscant crear «dos governs» dins del mateix consell de ministres, el que no és viable, segons els socialistes. Finalment, el partit de Pedro Sánchez ha argumentat que el fracàs de la investidura ha fet créixer «greument la desconfiança» entre les dues formacions.

També et pot interessar...