Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez a una roda de premsa a la Moncloa (11-12-19)

El PSOE rebutja votar en contra del suplicatori per retirar la immunitat de Puigdemont

Així, la formació socialista —segons l'entorn de la portaveu a l'Eurocambra— podria donar suport a la iniciativa del magistrat Llarena

Nou revés del PSOE a Carles Puigdemont. La formació liderada pel president del govern, Pedro Sánchez,  podria donar suport al suplicatori en el Parlament Europeu per retirar la immunitat de l'exdirigent de la Generalitat i Toni Comín. Cal dir que la decisió encara no és definitiva, ja que, tenint en compte que queden mesos per votar la iniciativa a l'Eurocambra, podria haver-hi canvis i discrepàncies. Tanmateix, no valoren votar en contra de la petició del jutge Llarena —i de l'Advocacia de l'Estat— per dur a terme el tràmit.

En cas de donar el seu suport absolut, el distanciament amb Podem, actor del govern en coalicó, podria evidenciar-se de tal manera que la posició dels socialistes estaria als antípodes de la doctrina d'Iglesias. D'altra banda, PP i VOX ja havien mostrat «profunda inquietud» sobre la conducta de Sánchez en referència a aquest dilema juridicopolític.

Aposten per «deixar treballar a la justícia»

Els socialistes, però, no s'han pronunciat públicament ni han avançat la seva decisió. Malgrat això, les darreres declaracions apunten que efectivament veuen la iniciativa amb bons ulls. «En el moment en què entri a debat, ho veurem, ho estudiarem i prendrem la decisió que hàgim de prendre, sempre sota la idea de permetre, de no entorpir el treball de la justícia», va dir ahir la portaveu del PSOE en l'Eurocambra, Iratxe García remarcant que la posició del partit és «deixar treballar a la justícia al mateix temps que volem treballar per a una solució política a Catalunya».

Segons els col·laboradors de García, això voldria dir que donaran suport al suplicatori. Ara bé, «la iniciativa —indiquen fonts socialistes— encara no ha arribat a la comissió jurídica del Parlament Europeu, que és la que ha de fer l'informe. La mitjana de temps per a elaborar aquest escrit sol ser dos mesos, però pot arribar a tres o quatre».

També et pot interessar...