El PSOE sanciona José Montilla per abandonar el Senat durant la votació del 155

L'expresident de Catalunya i el de les Illes Balears, Francesc Antich, hauran d'abonar 300 euros

Francesc Antich i José Montilla al Senat en una imatge d'arxiu
Francesc Antich i José Montilla al Senat en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.com

El PSOE, mitjançant la seva direcció al Senat, ha sancionat José Montilla i Francesc Antich, expresidents de Catalunya i les Illes Balears, respectivament, per haver marxat de la votació sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya el passat mes d'octubre, segons ha explicat 'eldiario.es'.

Els dos polítics van abandonar el Senat el passat 27 d'octubre, on hi eren per la seva condició de senadors per designació autonòmica, durant la votació per aplicar el 155 a Catalunya com a conseqüència directa de la declaració simbòlica d'independència que es va fer al Parlament català. 

Montilla va rebutjar votar a favor del 155 com a «representant de tots els catalans»

En el cas de Montilla, la seva condició d'expresident de la Generalitat de Catalunya va fer que no pogués votar en la mateixa línia que el seu grup, que va donar suport a l'aplicació del 155 juntament amb el PP i Ciutadans, motiu pel qual va decidir abandonar la cambra

L'expresident català va afirmar llavors que el seu passat al capdavant de la Generalitat el convertia en representant «de tots els catalans», també dels que s'oposaven a l'aplicació del 155, i per tant no podia votar com el seu partit li imposava. 

El reglament del Partit Socialista indica que tot polític que s'absenti d'una votació sense una autorització prèvia del partit pot ser sancionat amb quantitats entre els 200 i els 600 euros. Tant Montilla com Antich van comunicar la seva decisió a Pedro Sánchez, que es va mostrar comprensiu en aquell moment. 

José Montilla
José Montilla | CatalunyaDiari.com

 

Els socialistes no volien que la sanció interferís amb les eleccions del 21-D

Segons fonts socialistes, la sanció arriba ara, cinc mesos després de la votació, perquè es tracta d'una qüestió interna que no necessitava resoldre's urgentment. A més, afirmen que tampoc volien interferir amb les eleccions del passat 21 de desembre. 

Ander Gil, portaveu socialista, ha defensat que la sanció sigui menor del que estipula el reglament, ja que en casos de votacions de «singular importància» les sancions arriben als 600 euros, el màxim establert pel reglament. 

Tot i això, els socialistes admeten que els dos polítics tenien un «atenuant» davant de l'excepcionalitat de la votació, motiu pel qual van decidir rebaixar la sanció fins als 300 euros. 


Comentaris

envia el comentari