Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
carles puigdemont

Puigdemont podrà presentar-se, definitivament, a les eleccions europees

El CIS fa pública la seva enquesta sobre les eleccions europees, autonómiques i municipals

carles puigdemont
Puigdemont es podrà presentar definitivament a les eleccions europees | CatalunyaDiari.cat

Aquest dijous 9 de maig, el mateix dia que el CIS ha fet pública una enquesta sobre les eleccions europees, les autonòmiques i les municipals, s'ha pogut confirmar que, finalment, Carles Puigdemont, Clara Posantí i Toni Comín es podran presentar com a candidats a les eleccions europees. La notícia arriba després de saber que el Tribunal Constitucional rebutjà el recurs de Ciutadans contra la seva candidatura. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El Tribunal Constitucional tomba el recurs de Ciutadans 

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d'empara de C's contra la candidatura europea de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Antoni Comín i Clara Ponsatí. Els magistrats de la Sala Primera han considerat que no existeix violació de cap dret fonamental. Cal recordar que PP també ha presentat un recurs exigint que Puigdemont no es pugui presentar a les europees, el qual també ha estat tombat.

Ciutadans va recórrer dimecres a l'alt tribunal la decisió de la justícia ordinària d'avalar els tres candidats de Lliures per Europa (Junts) al Parlament europeu i va al·legar que la sentència vulnerava el dret a la igualtat i també el dret a la tutela judicial efectiva. En un comunicat, el partit taronja va considerar «inadmissible» i una «vergonya» que un «fugat de la justícia i que treballa contra Espanya tingui privilegis i representi» l'Estat a Europa. També està pendent que el TC es pronunciï sobre un recurs del PP per la mateixa qüestió.

El líder de Ciutadans recorre al Constitucional la candidatura de Puigdemont
El líder de Ciutadans recorre al Constitucional la candidatura de Puigdemont | Cedida

 

Rivera recorre al Constitucional la candidatura de Puigdemont

Tot i que va ser el líder del PP, Pablo Casado, qui va anunciar que presentaria  un recurs d'empara al Tribunal Constitucional (TC) en contra de  la resolució dels tribunals del contenciós-administratiu que permet la  candidatura europea dels tres candidats,  finalment ha estat el líder de CiutadansAlbert Rivera qui ho ha fet. El recurs s'ha presentat hores abans que finalitzi el termini.

En un comunicat, el partit taronja  ha considerat inadmissible que un «fugat de la justícia i que treballa contra Espanya tingui privilegis i representi» l'Estat a Europa. També denuncia que «és una vergonya que els espanyols hagin de pagar un sou amb diners públics a Puigdemont després d'haver donat un cop d'estat». El PP també va anunciar dilluns que presentaria un recurs al TC per la decisió de la justícia ordinària.