Puigdemont demana que el rei Felip comenci la «rectificació» en el missatge de Nadal

El president cessat ha explicat aquesta mesura en una entrevista
Imatge de Carles Puigdemont durant l'entrevista | Catalunya Diari

 

El candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que el Rei Felip VI té una oportunitat en el missatge de Nadal perquè comenci la «rectificació».

 

En una entrevista de Reuters el candidat ha criticat que en el seu discurs del 3 d'octubre el Rei Felip «es va equivocar greument perquè va preferir ser el monarca del 155 i del govern espanyol, que no el Cap d'Estat». En aquest sentit, ha continuat explicant que gràcies a aquest parlament, el monarca va rebutjar formar part de la solució de la situació entre la Generalitat i l'Estat.

  

 

 

 

El monarca es va «auto excloure d'una solució futura»

A més ha afegit: «Va ser gairebé la pròpia monarquia qui s'ha auto exclòs d'una solució futura», ha retret. D'altra banda el monarca espanyol  no apareixerà al canar principal de la televisió pública catalana, el seu missatge es deixará pel canal informatiu de la cadena, el 3/24. 

 

Imatge del rei Felip i el president cessat, Carles Puigdemont | Catalunya Diari

 

D'igual manera, ell candidat ha sostingut que és una «contradicció» que pugui presentar-se a unes eleccions demanant la independència de Catalunya, guanyar-les i anar a la presó per complir el compromís electoral, segons ell. En aquest sentit ha demanar que l'estat espanyol el deixi tornar per la primera sessió de l'any del Parlament de la Generalitat, el pròxim 23 de gener. A més ha afegit que està llest per tornar, que fins i tot ho faria al mateix moment. 

Puigdemont ha afirmat que està «preparat per defensar la institució i el mandat de les urnes dels catalans», i que per això està a Bèlgica, ja que creu que des de la presó no podria fer-ho (fent una al·lusió a la situació de l'altre candidat d'ERC, Oriol Junqueras, que ara mateix es troba a presó). 

 

La tornada del president cessat seria una bona notícia

A més, ha defensat que si pogués tornar a Catalunya seria una bona notícia per a la democràcia espanyola perquè «es restituiria la legalitat democràtica que el Govern espanyol ha interromput». 

Comentaris