Puigdemont, sobre els atemptats del 17-A: «Mai es passa pàgina»

L'expresident prosseguieix el seu discurs assegurant que els fets «ens van colpir, que ens van arrabassar vides i ens van posar a prova»

Carles Puigdemont en un acte oficial
Carles Puigdemont en un acte oficial | CatalunyaDiari.cat

Catalunya va viure fa tot just un any un dels dies més tràgics i terrorífics de la història del país. Una furgoneta accedia a tota velocitat per la Rambla deixant un total de 15 víctimes —una de les quals va ser en Pau Pérez, que va morir a la Diagonal hores després en ser abordat pel terrorista de la Rambla—, mentre que hores després l’atac prosseguia a Cambrils amb una darrera víctima mortal.

Han estat diverses, en commemoració de la tragèdia, les personalitats que han volgut referir-s’hi. Tot i que seran molts els membres cabdals de la política catalana i espanyola els qui es personaran avui a Barcelona per retre homenatge a les víctimes, l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no podrà assistir-hi per la seva situació política.

Tot i això, aquest ha volgut dir-hi la seva: «Avui fa un any dels atacs criminals que ens van colpir, que ens van arrabassar vides i ens van posar a prova. Catalunya va saber-hi fer front i sobreposar-se col·lectivament».

Imatge de l'operatiu policial després de l'atemptat del passat 17 d'agost a Barcelona.
Imatge de l'operatiu policial després de l'atemptat del passat 17 d'agost a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont, sobre els atemptats: «Catalunya va saber-hi fer front»

Ha estat la particular reflexió de l’expresident sobre uns fets que van glaçar el país sencer. És per aquest mateix motiu, doncs, que l’expresident català ha volgut citar una frase de l’activista i artista xinès, Ai Weiwei, per remarcar quin ha de ser el sentir dels ciutadans un any després de la tragèdia.

La frase citada, de fet, comenta: «Una gran nació es forma a base d’acceptar la diferència, des de la tolerància i la comprensió».

«Mai es passa pàgina»

«El record cap a totes les víctimes s'imposa en un dia com avui i mai es passa pàgina», ha dit l'expresident de la Generalitat mentre assegurava: «El nostre país va demostrar que hi ha una actitud en la societat catalana que fa que en aquest context la societat resisteixi bé i es cohesioni».                                                                         


Comentaris

envia el comentari