Puigdemont prendrà accions legals contra la JEC

L'expresident assegura que «l'abús de la llei no pot quedar impune»

Puigdemont denúncia el poc marge de temps amb què va avisar la JEC
El jutjat de Madrid ha ratificat la seva candidatura a les europees, però el PP vol recórrer la decisió   | CEDIDA

Carles Puigdemont ha anunciat que prendrà mesures legals contra la Junta Electoral Central, després que el jutjat contenciós administratiu de Madrid hagi ratificat la seva candidatura a les europeesdel pròxim 26 de maig, en contra del vet de la JEC. L'expresident ho anunciava en declaracions al programa 'Tot es mou' de TV3, insistint que «l'abús de llei de la JEC no pot quedar impune».

«Quan de manera clara ha quedat provat i demostrat que hi ha hagut una utilització i un abús de la llei, ens hem de defensar. Això no pot quedar impune» ha afirmat l'expresident de la Generalitat. Puigdemont ha sostingut que per defensar la democràcia és necessari «assenyalar, treure les vergonyes i apuntar a la gent que fa una molt mala praxi» de la justícia, i ha qüestionat la independència i les garanties de la JEC.

També ha assegurat que la JEC no pot prendre decisions en funció de si la candidatura els hi agrada més o menys als membres de la Junta Electoral, com creu que ha succeït amb la seva exclusió de la candidatura de JxCat: «Això és dinamita la base d'un sistema democràtic».

Imatge arxiu Puigdemont
Puigdemont assenyala que han de fer el treball que altres partits han pogut fer amb més temps en 20 dies | Cedida

 

«Teníem raó, teníem els nostres drets»

«Hem demostrat que teníem raó, que teníem els nostres drets», encara que ha expressat estar molest perquè ha hagut de dedicar un temps a enfrontar-se a la JEC per poder-se presentar en els comicis que hauria emprat per preparar la campanya. Així, ha assenyalat que queden 20 dies per a les eleccions i aquest mateix dilluns han rebut l'autorització per imprimir les paperetes que volen enviar als domicilis de la ciutadania i per «intentar aconseguir el temps» que considera que li han robat.

«En 20 dies hem de fer el treball que altres partits han pogut fer amb més temps», per la qual cosa creu que la seva candidatura en les europees ha sortit perjudicada després de la decisió de la JEC. No obstant això, intentaran recuperar el «temps perdut» i la seva prioritat és guanyar les eleccions perquè ell i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí siguin escollits eurodiputats.

«Acabem de vèncer Madrid»

Per Puigdemont, JxCat ha demostrat que té coneixement i experiència per vèncer a l'Estat: «Hem vençut Bèlgica, hem vençut Alemanya, acabem de vèncer Madrid. Tot aquest coneixement, aquest potencial i aquesta experiència de defensa eficaç i eficient de drets fonamentals l'hem de posar al servei dels ciutadans de Catalunya». A més, s'ha compromès a posar el dret de l'autodeterminació de Catalunya en l'agenda europea i s'ha reivindicat com «la veu de l'octubre del 2017» a la UE.


Comentaris

envia el comentari