Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont: «L'acta de diputat me l'han donat els ciutadans a les urnes»

L'expresident està convençut que s'asseurà a l'Eurocambra i no descarta un colze a colze amb Junqueras

Puigdemont
Puigdemont no descartar treballar colze a colze amb Junqueras en el mateix grup parlamentari europeu   | CatalunyaDiari.cat

 

«Sí, em veig assegut al Parlament Europeu». Són paraules de l'expresident un dia després de conèixer la seva victòria a Europa. El líder de JxCat ha volgut transmetre el seu convenciment que tant ell com el conseller Toni Comín ocuparan els seus escons a l'Eurocambra, que es constituirà el proper 2 de juliol. «L'acta de diputat la donen els ciutadans a les urnes», ha dit l'expresident, poc preocupat per la batalla legal que pugui iniciar l'Estat espanyol per impedir-ho.

«Les autoritats electorals han de tramitar administrativament el que els ciutadans decideixen», afegia Puigdemont, en referència a un possible impediment que reculli l'acta de diputat a Madrid. JxCat sembla haver previst tots els escenaris possibles i asseguren saber què cal fer en cada cas. «Seria insòlit que després d'any i mig de batalles juridicopolítiques l'Estat decidís no comparèixer», ha dit el líder independentista, concretant que aquesta opció també la tenen prevista: «Sabem què hem de fer, però pas a pas».

[predef]fb-catalunya-345[/predef]

L'expresident ha explicat que s'ha de posar a treballar la «maquinària», respectant els processos i terminis que la cambra té marcats. En aquest sentit, Puigdemont ha demostrat no tenir pressa: «Sabem el que tenim entre mans. Tenim precedents de batalles jurídiques que hem guanyat». 

Li calen aliances per integrar-se en un grup europarlamentari

Puigdemont té previst en els propers dies  iniciar negociacions per integrar-se en un grup europarlamentari. Ha explicat que hi haurà diàleg amb «espais polítics» a,b els quals considera que podria crear aliances. Ho vol fer  «sense molta pressa», tot i que una persona del seu equip hi treballa des de fa dies.

«Veig moltes possibilitats», ha concretat Puigdemont. De fet, no descarta compartir «el mateix espai polític» on es troba ERC, que forma part de l'Aliança Lliure Europea (ALE).  El grup defensa el dret d'autodeterminació dels pobles i els drets humans, filosofia que s'adiu als objectius de Puigdemont: «Defensem el mateix. A nivell internacional, és important que les nostres veus vagin juntes. És on cal eixamplar la base i on s'ha de practicar la màxima unitat possible». Tornaria a protagonitzar un colze a colze amb Junqueras, cosa que el faria «molt feliç».

 

També et pot interessar...