Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont assegura que sap com han d'actuar per ser a la constitució del Parlament europeu

L'expresident de la Generalitat ha afirmat que estan treballant perquè tant ell com Tomi Comín i Junqueras puguin complir amb la comesa que els ciutadans li han encomanat a les urnes

Carles Puigdemont
Puigdemont assegura que sap com han d'actuar per ser a la constitució del Parlament europeu | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont ha dit aquest dilluns en un acte a Hamburg organitzat pel partit de l'esquerra verda alemanya Die Linke que ell i el seu equip treballen per poder ser a la constitució del Parlament europeu el 2 de juliol al costat de Toni Comin i d'Oriol Junqueras. «No revelarem res però sí que sabem com hem d'actuar en cada circumstància», ha afirmat l'expresident de la Generalitat.

«El 2 de juliol serem molts que anirem a Estrasburg. I volem anar-hi amb Oriol Junqueras, amb Toni Comin i amb mi mateix. I treballem per això». Sobre l'exigència de la JEC de jurar la constitució per agafar l'acta d'eurodiputat a Madrid, Puigdemont ha alertat que l'Estat espanyol no li pot impedir actuar «com a representant dels ciutadans europeus».

En aquesta mateixa línia,  JxCAT, ERC, comuns i CUP han enviat una carta a signen una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i als vicepresidents de l'eurocambra per exigir-los que vetllin pels drets polítics de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras i sigui «respectada» la seva condició d'eurodiputats. La missiva està signada pels 76 diputats que sumen els quatre grups parlamentaris, tenint en compte que no la firmen ni Puigdemont ni Comín, que són diputats de la cambra catalana. Els diputats denuncien una «clara  obstrucció a la normalitat electoral i als principis democràtics» i alerten que barrar-los el pas és una «perillosa violació del seus drets polítics i dels drets dels seus votants».

Critica que el PSOE utilitzi les «mateixes polítiques» que el PP

El líder de JxCat ha criticat que «el PSOE conjuga un llenguatge diferent, però les seves polítiques de moment són les mateixes que les del PP». «La recepta Sánchez de moment s'assembla molt a la recepta Rajoy», ha lamentat durant una conferència a Hamburg amb la diputada de Die Linke Zaklin Nastic.

Puigdemont i Sánchez
Puigdemont critica que el PSOE utilitzi les «mateixes polítiques» que el PP | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i això ha recordat que Sánchez encara ha d'explicar quin és el seu projecte per a Espanya i quin per a Catalunya, i que quan ho faci es veurà si la recepta és la mateixa o si «finalment hi ha un primer ministre espanyol amb coratge» per «iniciar i liderar» un procés de diàleg.

Acceptaria una «majoria qualificada» en un referèndum pactat

Pel que fa al suport necessari per fer la independència, Puigdemont ha assegurat que acceptaria una «majoria qualificada» en un referèndum pactat amb l'Estat, però només una simple si no hi hagués un acord. Llavors, ha dit, «la regla d'or és que qui guanya és qui té un vot més».

També et pot interessar...