Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gonzalo Boye i Carles Puigdemont, a Bèlgica

Puigdemont acusa la justícia espanyola de registrar el domicili de Boye perquè és el seu advocat

El president ha esclatat a les xarxes socials insinuant que Espanya no difereix de la Xina o Turquia en termes politico-judicials

Gonzalo Boye i Carles Puigdemont, a Bèlgica
Puigdemont acusa la justícia espanyola de registrar el domicili de Boye perquè és el seu advocat | CatalunyaDiari

El matí d'aquest dimarts, 22 d'octubre, Carles Puigdemont ha sortit en defensa del seu advocat, arran del registre que va patir ahir Gonzalo Boye al seu domicili particular, en una investigació que suposadament el vincularia amb el blanqueig de capitals.

El president ha insinuat amb contundència que el fet que durant el registre es prenguessin les dades del telèfon i el correu electrònic de l'advocat,  estaria directament relacionat amb la seva defensa; especialment en aquest moment crucial en què s'ha reactivat l'euroordre per extradir-lo a l'Estat. Puigdemont ha sentenciat que aquests comportaments són equiparables al que passa en països com Turquia o la Xina.

Boye: «Vull confiar que no és una operació político-judicial»

Per la seva banda, el mateix Gonzalo Boye ha atès els mitjans per explicar la situació en què es troba. En una entrevista a 'RAC1', ha assegurat estar convençut que  «si no fos l'advocat de Carles Puigdemont ni tan sols m'haurien trucat per aquesta investigació».

Boye ha explicat que durant el registre no es van endur cap document, sinó que només tenien interès en el telèfon i en el correu electrònic, un fet sospitós: «Se suposa que el contingut del telèfon mòbil està en mans de la secretària judicial i espero que així continuï perquè, si no, afectaria el dret a defensa, per exemple, de Carles Puigdemont i Toni Comín».

També et pot interessar...