Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont i Junqueras

Puigdemont, sobre l'escrit de l'Advocacia sobre Junqueras: «Van molt tard»

L'expresident de la Generalitat considera que els drets de Junqueras com a eurodiputat s'havien de garantir «l'endemà de les eleccions»

Carles Puigdemont ja s'ha posicionat sobre la decisió que ha pres l'Advocacia de l'Estat  aquest dilluns al matí que estableix el dret d'Oriol Junqueras de recollir la seva acta d'eurodiputat a la JEC i al Parlament Europeu. L'expresident de la Generalitat considera que el dret de prendre possessió i exercir com a eurodiputat de Junqueras és el que «el Tribunal Suprem hauria d'haver permès des de l'endemà de les eleccions».

Puigdemont sobre la decisió de l'Advocacia de l'Estat: «Va molt tard»

Just després que s'hagi conegut la decisió de l'organisme, Puigdemont ha publicat un tuit assegurant que l'Advocacia de l'Estat «va molt tard». Amb l'etiqueta '#LlibertatPresosPoliticsiExiliats', l'expresident ha declarat que la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea hauria d'haver-se fet efectiva el 28-A

La decisió de l'Advocacia de l'Estat obre les portes a celebrar la investidura  de Sánchez abans de Reis

La decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i de l'Advocacia de l'Estat podrien fer possible la celebració de la investidura de Pedro Sánchez abans del dia de Reis.  ERC assegurava aquest dilluns que, fins que l'organisme espanyol no publiqués la resolució sobre la condició d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, no donarien suport als socialistes. 

D'aquesta manera, la resolució que permet a Junqueras recollir l'acta estableix un suport d'Esquerra més ferm en una possible investidura a Pedro Sánchez.  Fonts properes han assegurat a 'El Periódico' que, durant el passat cap de setmana, ERC i PSOE han tirat impulsat les negociacions.

També et pot interessar...