Puigdemont alerta que «qui pot quedar inhabilitat» és l'Estat espanyol

L'expresident de la Generalitat ha acusat el Tribunal Suprem de «desobeir» la decisió del TJUE

Carles Puigdemont ha acusat el Tribunal Suprem de «desobeir» els tribunals europeus rebutjant suspendre de forma cautelar l'acord de la JEC que veta Oriol Junqueras com a eurodiputat. L'eurodiputat de JxCat ha llançat un dard a la justícia espanyola i ha dit, a través de Twitter, que l'Estat Espanyol anirà «de ridícul en ridícul fins al col·lapse final».

Puigdemont considera que l'Estat està cometent una «desobediència flagrant» als tribunals europeus

L'expresident de la Generalitat creu que és «un gravíssim error» i alerta que «qui pot quedar inhabilitat» és l'estat per permetre una «desobediència tan flagrant» dels tribunals europeus. Puigdemont fa referència a la decisió del Tribunal Suprem d'aquest dijous en què rebutja suspendre de forma cautelaríssima l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) del 3 de gener que veta Oriol Junqueras com a eurodiputat.

La sala contenciosa-administrativa del Suprem ha desestimat la mesura cautelaríssima que havia plantejat la defensa de Junqueras i argumenta que el líder d'ERC està condemnat amb sentència ferma a 13 anys de presó i inhabilitació per a càrrec públic. La JEC va declarar la pèrdua de la condició de diputat al Parlament europeu de Junqueras i feia córrer la llista dels republicans a l'Eurocambra, en contra de la sentència del TJUE.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) li va reconèixer la immunitat des del dia que va ser proclamat electe, de manera que té dret a exercir d'eurodiputat. D'altra banda, la sala penal del Suprem, que va jutjar Junqueras i la resta de líders independentistes, encara ha de pronunciar-se sobre com aplica la sentència del TJUE i és de qui depèn un eventual alliberament o concessió de permís perquè el republicà pugui anar al Parlament europeu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari