URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Carles Puigdemont demana «l’alliberament immediat» dels presos catalans

L'expresident català ha considerat «inadmissible» la seva extradició pel delicte de rebel·lió que demanava el magistrat de la causa, Pablo Llarena

 

El mateix dia que l’Audiència de Schleswing-Holstein ha anunciat l’extradició de Puigdemont per un delicte de malversació, aquest ha volgut aprofitar la màxima per exigir «l’alliberament immediat» dels presos catalans.

 

A través d’un vídeo a Twitter, l’expresident català instal·lat a Brussel·les ha considerat «inadmissible» la seva extradició pel delicte de rebel·lió que demanava el magistrat de la causa, Pablo Llarena. «Ja n'hi ha prou d'aquest abús de la justícia. Sense justícia no hi pot haver-hi democràcia, no hi pot haver-hi llibertat», ha comentat.

Cada minut a presó «d'injustícia i de vergonya»

Al fil de la seva crítica, l'expresident català Carles Puigdemont ha comentat que, segons ell, cada minut que els presos acusats de rebel·lió segueixin a la presó serà «un minut d'injustícia i de vergonya».

 

Per això mateix, Puigdemont es pregunta: «Per què la jusíticia espanyola continua tenint gent a la presó per un delicte inexistent?».

Puigdemont, agraït per les mostres de suport

«Gràcies a vosaltres hem pogut arribar fins aquí i anirem molt més lluny, que és la llibertat de Catalunya», ha comentat l'expresident després de fer menció a l'immediat alliberament dels presos catalans.

 

Al fil de les seves paraules d'agraïment, el mateix Puigdemont ha conclòs: «És el que vam votar l'1-O, el que vam decidir el 27-O al Parlament i el que vam ratificar el 21-D en unes eleccions molt difícils. No defallim, mantinguem-nos units democràticament, en pau, de manera convivencial, perquè encara ens queda un camí per recórrer però sens dubte hi arribarem».