Puigdemont hauria amagat un informe sobre corrupció durant el Govern de Mas

Segons apunta 'El Confidencial', l'executiu català hauria realitzat un estudi intern i posteriorment l'hauria mantingut ocult fins que la Guàrdia Civil el va trobar en el marc de l'operació Pika

Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil hauria trobat un informe intern encarregat per l'executiu de Carles Puigdemont que recolliria suposades irregularitats en relació a l'adjudicació de contractes durant el Govern d'Artur Mas. Així les coses, i segons apunta 'El Confidencial', l'estudi confirmaria totes les sospites que el cos de seguretat tenia sobre l'existència d'un presumpte finançament il·legal del partit quan encara era Convergència Democràtica de Catalunya.

Puigdemont hauria mantingut ocult l'informe

Tan sols dues setmanes després que el mateix mitjà assegurés que la Guàrdia Civil creia que el Govern independentista hauria malversat 17 milions d'euros —una informació que, d'altra banda, encara no s'ha confirmat—, ara 'El Confidencial' torna a posar l'executiu català en el punt de mira. En aquesta ocasió, però, afirmen que la Guàrdia Civil hauria trobat un informe que reconeixeria que el Govern d'Artur Mas va cometre irregularitats i delictes de corrupció.

Amb tot, aquest estudi hauria estat una iniciativa de Carles Puigdemont, el qual hauria pres la determinació de mantenir-lo ocult fins que la policia espanyol fes la troballa durant el mes de febrer de l'any 2017, en el marc de l'operació Pika.

Arreglar contractes a canvi de comissions il·legals

Segons apunten, l'informe va ser descobert en un despatx d''Infraestructures.cat', concretament a la taula de la directora de l'Àrea de Contractació i Financiació. A més, aquest hauria estat dut a terme per una comissió instructora de la qual van formar part departaments com la Conselleria de Presidència, la de Territori i Sostenibilitat, i també d'Educació, de Vicepresidència, Economia i Hisenda, així com d'Assumptes i Relacions Institucionals i Transparència.

Puigdemont i Mas
Puigdemont hauria mantingut ocult l'informe | CatalunyaDiari.cat

 

Així les coses, la Guàrdia Civil considera que els Governs encapçalats per Artur Mas haurien seguit el mateix mètode en diverses ocasions, amb l'objectiu d'arreglar contractes a canvi de comissions il·legals a l'actual PDeCAT, així com de pagaments directes a persones implicades directament en la trama.

En aquests moments, la investigació se centra en una cinquantena d'adjudicacions que suposadament haurien suposat una despesa de més de 200 milions d'euros procedents dels fons públics de la Generalitat.

 


Comentaris

envia el comentari