Puigdemont i Anna Gabriel denuncien a l'ONU la «regressió dels drets humans» a Espanya

L'expresident català i l'excap de files de la CUP han assistit a un acte de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

Carles Puigdemont i Anna Gabriel a la trobada del IDHC
Carles Puigdemont i Anna Gabriel a la trobada de l'IDHC | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont i Anna Gabriel s’han vist les cares avui a Ginebra. Després de les darreres informacions sorgides el passat cap de setmana sobre una possible trobada prèvia per abordar certs aspectes sobre la investidura, l’expresident i l’excap de files de la CUP han assistit avui a un acte organitzat l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC).

L’objectiu de l’acte era clar i sense embuts: denunciar a l'ONU la «regressió dels drets humans» que pateix Espanya i avisar sobre quines van ser les intencions —sempre des del punt de vista del sobiranisme— de la policia espanyola durant l’1-O.

L’acte, d’altra banda, ha comptat amb familiars de presos catalans, com ara Txell Bonet i Laura Masvidal —les parelles de Joaquim Forn i Jordi Cuixart—, i Betona Comín —germana de Toni Comín—, han assistit a l'acte per denunciar la «repressió» de l'Estat.

 

El referèndum de l'1-O buscava «aterrir la gent»

Ha estat la principal denúncia de l’Institut català a l’ONU. De fet, l'advocada de ‘Som Defensores’, Anaïs Franquesa, ha assegurat que l'operatiu policial de l'1-O no anava dirigit a aturar la votació, sinó a «aterrir la gent».

Gabriel i Puigdemont, durant la conferència
Gabriel i Puigdemont, durant la conferència | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, Franquesa no ha tingut cap dubte en assegurar quina va ser la intenció policial durant aquella fatídica jornada a Catalunya. Segons aquesta, de fet, la intenció base  era atemorir la ciutadania perquè no anés a votar i castigar els qui ja hi havia als centres electorals.

Una regressió dels drets humans i manca de separació de poders
 

Ha estat la darrera denúncia de la conferència on han assistit Puigdemont i Gabriel. En aquest, de fet, l'exmagistrat del Tribunal Suprem, José Antonio Martín Pallín, ha parlat de la «manca de separació de poders» i ha al·legat:  «Hi ha una mena de concentració de poder que em recorda a la llei orgànica de la dictadura».

Segons aquest, d’altra banda, el jutge instructor de la causa de l’1-O, Pablo Llarena ha «interferit» en la decisió del Parlament en impedir que Sànchez assistís a la investidura.


Comentaris

envia el comentari