Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Comín, Ponsatí i Puigdemont, d'esquerra a dreta, davant la seu del Parlament Europeu

Puigdemont ja ha arribat a la Catalunya Nord

Han difós la foto a les xarxes socials

Carles Puigdemont.
Carles Puigdemont ha trepitjat la Catalunya Nord aquest divendres. | ACN

L'ex president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i la seva ex consellera  Clara Ponsatí, tots dos actualment eurodiputats per  JxCat han compartit aquest divendres, 27 de febrer, a la tarda, una imatge en què se'ls pot veure, emocionats, trepitjant el territori de la Catalunya Nord.

Puigdemont i Ponsatí, a la Porta dels Països Catalans de Salses

En concret, Puigdemont i Ponsatí s'han fotografiat a la Porta dels Països Catalans, situada a la localitat de Salses —a escassos vint quilòmetres de Perpinyà, on aquest mateix vespre seran al partit de l'USAP i demà es farà el multitudinari acte al Parc de les Exposicions:

Tal com mostra la piulada que ha fet Puigdemont, l'eurodiputat considera que ha tornat a «trepitjar terra catalana» després de dos anys i tres mesos d'exili. Amb Ponsatí, han entrat al territori de la Catalunya Nord, a l'estat francès, on gaudeixen de la seguretat jurídica que els dona la immunitat parlamentària gràcies al fet que són eurodiputats. 

Viatgen acompanyats

Puigdemont i Ponsatí  han fet una part del trajecte amb avió: aquest matí han volat des de Brussel·les fins a l'aeroport de Carcassona amb diversos acompanyants, entre els quals les filles de l'ex president, Maria i Magalí, i l'advocat Gonzalo Boye. Entre Carcassona i Perpinyà hi ha, aproximadament, una hora i vint minuts amb cotxe. Abans de fer entrada a la capital nord-catalana, però, la comitiva s'ha volgut aturar en aquest punt simbòlic que el pancatalanisme considera l'extrem nord dels Països Catalans.

També et pot interessar...