Arxiven la denúncia contra els joves que amenaçaven Puigdemont des d’un tanc

El vídeo, del desembre de l'any passat, es va fer viral i, tot seguit, Puigdemont va optar per denunciar-lo davant la justícia espanyola

Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les
Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

La justícia espanyola ha optat per arxivar la denúncia contra els dos joves que van amenaçar Carles Puigdemont dalt d’un tanc. Segons avança 'Rac1', un jutge de Saragossa considera que la denúncia presentada per la defensa de Puigdemont no és prou sòlida i, per tant, no es pot inculpar els dos nois amenaçaven d’anar a veure Puigdemont a Brussel·les.

L'expresident català va denunciar el vídeo per delictes d'amenaces i odi, però el jutge aragonès considera que les suposades amenaces són «una farsa sense cap valor intimidatori». A més, creu no hi ha cap indici que volguessin fer arribar el missatge directament a l’expresident.

El jutge diu que se'n reien d'un «polític fugisser»

El jutge, així mateix, considera que el vídeo és penalment irrellevant. Per això mateix, doncs, el jutge aragonès considera que Puigdemont és un «polític fugisser» i que els joves només se'n reien de la seva figura.

«Titllar de seriosa amenaça el que s'ha dit per part dels joves, seria tant com dir que els trabucaires d'un poble català que l'agost de 2014 van apuntar cap al pis d'un regidor no independentista i van disparar amb pólvora cap a la seva casa van amenaçar aquest polític», relata l'atestat judicial. 

El jutge, així mateix, va més enllà i valora: «Amb constants al·lusions a l'èpica, a la gesta, a la dignitat, a la unió de tots els independentistes davant un suposat adversari construït amb constants distorsions històriques, culturals i socials». Finalment, doncs, el mateix jutge aragonès acabar relatant que desestima la denúncia perquè Carles Puigdemont és «un pròfug que ha deixat, amb la seva acció, els seus col·laboradors més directes les portes de la presó».                                                          


Comentaris

envia el comentari