Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

Puigdemont assegura que Catalunya es troba davant «un Estat corromput des de la Corona fins a la judicatura»

Ha enviat un missatge de suport a Torra

Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant
Carles Puigdemont ha enviat un missatge de suport a Torra   | Cedida

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura que Catalunya es troba davant «un Estat corromput des de la Corona fins a la judicatura» que «continua decidint en nom dels catalans». Puigdemont ha reaccionat mitjançant una piulada a Twitter a la inhabilitació de l'actual president, Quim Torra. Indica que «una vegada més l'Estat espanyol interfereix en les nostres institucions democràtiques» i acaba amb un «de destitució en destitució fins a la república final» i envia un missatge de suport a Torra.

 

El Tribunal Suprem confirma la inhabilitació de Quim Torra

Aquest dilluns 26 de setembre s'ha confirmat la decisió del Tribunal Suprem de rebutjar el recurs de cassació i convertir en ferma la sentència dictada el desembre de 2019 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'inhabilitar Torra de qualsevol càrrec públic. D'aquesta manera, no podrà continuar exercint la presidència de la Generalitat amb efectes immediats.

El Suprem ha de fer saber el seu veredicte al tribunal sentenciador, el TSJC, i serà aquest darrer l'encarregat de notificar la sentència ferma a Torra. Fins aquell moment, seguirà sent el president de manera oficial, però quedarà cessat de manera automàtica quan rebi el dictamen judicial. Posteriorment, es publicarà la nota al BOE, signada pel rei Felip VI.

D'aquesta manera, Pere Aragonès assumirà algunes competències de manera interina però el Govern de la Generalitat és automàticament cessats i els consellers seguiran en el càrrec en funcions. Així doncs, la seva capacitat de decisió serà molt limitada. Ara, Catalunya s'aboca a un període de paràlisi en plena segona onada de coronavirus. A partir d'aquí, seran cinc mesos d'interinatge. Roger Torrent comunicarà al Parlament que no hi ha cap candidat alternatiu a Torra i s'aplicarà un compte enrere de dos mesos fins que Aragonès firmi la convocatòria d'eleccions 54 dies més tard, entre el gener i el febrer del 2021.