VÍDEO EN DIRECTE

Caos, càrregues i màxima tensió a Barcelona

Puigdemont: «El meu viatge no acabarà fins que els presos siguin lliures»

L'expresident català considera una «desfeta de l'estat espanyol» la seva tornada a Bèlgica
Puigdemont, durant la roda de premsa | twitter

 

Carles Puigdemont ha retornat avui a Bèlgica després d'un periple de quatre mesos a Alemanya. L'expresident català, en aquest sentit, ha estat rebut a Brussel·les per Quim Torra i, en una declaració conjunta, el mateix Puigdemont ha explicat que el seu anhel continua sent el mateix: batallar contra «l'estat espanyol». 

 

En aquest sentit, doncs, Puigdemont ha explicat que considera el dia d'avui «una jornada de desfeta per a l'estat espanyol» i, així mateix, ha explicat: «El meu viatge no s'acabarà fins que els presos tinguin la llibertat, els exiliats puguin tornar i el poble català tingui el dret a l'autodeterminació sense l'ús de la violència». 

 

D'altra banda, el gironí ha anat més enllà per revelar que té previst «viatjar a tot arreu del nostre continent per defensar la causa de la democràcia, la llibertat i de l'autodeterminació» i, per això mateix, ha reclamat que «és el moment que l'estat espanyol s'alinii amb Europa»

 

 

Puigdemont reclama la llibertat dels presos

«És més gran la indignitat de tenir 9 persones a la presó. Honorables, pacífiques, demòcrates. Avui més que mai la resposta europea davant l'abús penal hauria de colpir tots els demòcrates d'Espanya», ha comentat l'expresident mentre demanava la «llibertat immediata» dels presos.                                             

 

Al fil de la declaració, doncs, l'expresident reclamava: «Que no hi hagi presos polítics, que no hi hagi ningú que hagi de témer cap conseqüència per les seves opinions». 

 

Puigdemont reprèn l'activitat a Bèlgica

L'expresident Carles Puigdemont ha reprès aquest dissabte les seves activitats polítiques a Brussel·les. Una delegació de consellers de l'actual govern, la delegada Meritxell Serret i els exconsellers a l'estranger Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, ha acompanyat Puigdemont fins a la porta de l'espai de la Generalitat a Brussel·les. 

 

Puigdemont i Comí, a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris