IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont declara els seus béns per intentar no ser suspès els pròxims 4 anys

El cap de files de Junts per Catalunya va abonar la quantitat el passat 14 de maig

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les
Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont ha acabat cedint, finalment, a la idiosincràsia de Montoro. L'expresident de la Generalitat va presentar la seva declaració de béns i immobles el passat dilluns, 14 de maig, en un intent d'eludir una més que possible inhabilitació política. 

La sanció de quatre anys que pesa sobre el cap de files de Junts per Catalunya hauria estat clau perquè Puigdemont se cenyís a la Llei de Règim, d'Incompatibles dels Alts Càrrecs del Servei de la Generalitat (13/2005). Tot i això, segons 'El Confidencial', aquest hauria presentat la declaració fora de termini

  

La declaració de Puigdemont, fora de termini 

Tot plegat s'hauria quedat, doncs, en un intent per evitar futures represàlies. El cap de files de Junts per Catalunya hauria presentat una declaració a la qual constaria un augment de 3.732 euros del seu patrimoni personal entre el 12/01/2016 i el 28/10/2017

Els béns de Puigdemont, al registre de la Generalitat
Els béns de Puigdemont, al registre de la Generalitat | El Confidencial

 

El cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) hauria ocultat de forma reiterada les dades, cometent una infracció greu. Abans de declarar els seus béns, en aquest sentit, el ministeri de Montoro preveia que l'expresident podria ser sancionat. 

Un cop l'expedient es publiqués al Diari Oficial de la Generalitat (DOG) Puigdemont seria sancionat amb «la destitució immediata de l'alt càrrec infractor», i amb la sanció accessòria que no pugui ocupar «cap lloc d'alt càrrec durant un període de fins a quatre anys»

Montoro, a l'espera de la decisió de Puigdemont

Montoro faria més d'una setmana que tindria a les seves mans un document que demostraria que Carles Puigdemont va rebre la notificació el mes de febrer, mentre era a Bèlgica, i que disposava de quinze dies addicionals per enviar la informació.

Aleshores, però, l'excandidat a la presidència de la Generalitat va optar per no fer-hi res al respecte i és per això que Montoro va reaccionar ràpidament comunicant el passat 9 de maig, que aquest tenia només cinc dies per fer el pagament. 


Comentaris

envia el comentari