Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont carrega contra el diari ABC i afirma que «els hi plantarem cara»

L'expresident de la Generalitat ha mostrat les similituds entre una publicació del diari de l'any 1935 i una d'actual | En els dos casos, l''ABC' dona suport a la dreta espanyola

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont ha carregat contra el diari ABC | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha compartit una publicació al seu compte oficial de Twitter on mostra les similituds entre un article del diari 'ABC' de l'any 1935 i un d'enguany, fent patent que el mitjà madrileny donava suport als cabdills que van iniciar la Guerra Civil tan sols un any després de la publicació. A més, l'impulsor de la crida ha afirmat que actualment encara paguem les conseqüències del feixisme espanyol, però ha mostrat el seu compromís a «plantar cara» per tal d'aconseguir que «la democràcia prevalgui».

  • Relacionat: Puigdemont sobre el judici de l'1-O: «No serà justícia sinó venjança».

L''ABC' sempre ha simpatitzat amb la dreta espanyola

Carles Puigdemont segueix en peu de guerra contra l'estat espanyol. L'expresident de la Generalitat ha compartit avui una piulada al seu compte de Twitter que  recollia dues publicacions del diari 'ABC', una que data de l'any 1935 —poc abans que esclatés la Guerra Civil espanyola— i una altra d'actual, les quals demostren que el mitjà sempre ha simpatitzat amb la dreta del país.

En aquest sentit, en la primera d'elles es parla del desastre que suposaria que «el separatisme, el marxisme i els seus còmplices» guanyessin els comicis espanyols, exposant que el resultat seria «un tipus d'estat soviètic, esclavitzador i asiàtic».

Per aquest motiu, el mitjà anima als «caps de les organitzacions de dretes més poderoses» a «il·lustrar l'opinió pública», i celebra que «l'ànima nacional» es mostri «vibrant i disposada a cada crida dels cabdills», els mateixos que van iniciar la Guerra Civil un any després.

Puigdemont
Puigdemont s'ha mostrat disposat a tornar a Catalunya per ser investit president | Instagram | @carlespuigdemont

 

ABC recolza «sense fissures» la manifestació contra Sánchez

En el segon article, que va ser publicat per l''ABC' ahir, el mitjà afirma que «recolzen sense fissures» la manifestació organitzada per PP, Ciutadans i VOX contra Pedro Sánchez, sobre qui diuen que «no escolta ni al seu propi partit», i demanen que «escolti als espanyols que clamen al carrer sobre el seu abús de poder».

No només això, sinó que el diari anima a la formació liderada per Albert Rivera a presentar una moció de censura contra l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, tal com Pablo Casado s'ha plantejat fer contra els socialistes.

En aquest sentit, consideren que una acció així permetria «retratar els responsables d'una traïció dissenyada amb l'objectiu de dinamitar els pilars de l'Estat constitucional». L'article acaba criticant que l'executiu espanyol es negui a aplicar un altre 155 a «una autonomia que s'ha declarat en rebel·lió».

  • També pots llegir: Puigdemont es torna a proposar per ser investit president. 

Puigdemont: «La democràcia prevaldrà»

En la piulada, Puigdemont —que és conegut per no mossegar-se la llengua i atacar sense consideració aquells qui considera culpables de la situació actual del país— lamenta que «els aliats van considerar que el feixisme espanyol era un 'assumpte intern' i avui en paguem les conseqüències».

Amb tot, l'impulsor de la Crida ha mostrat amb fermesa la seva voluntat de continuar plantant cara, i ha deixat clar quin és el seu objectiu: «La democràcia prevaldrà», ha afirmat amb contundència l'expresident de la Generalitat.

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

That moment will arrive and when it does we will have all the legitimacy to take the decisions that we have already decided in parliament and have ratified in a plebiscite. The declaration of independence is still valid. So we are on this path and don’t let anyone forget it because despite the inconveniences, it is valid and it can be activated when we have the conviction and the certainty that it should be. #CatalanRepublic

Una publicación compartida de Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) el

  • Et pot interessar: Alfonso Guerra titlla Puigdemont de «trastornat»