CatalunyaDiari.cat

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Temps encara tranquil però amb alguns canvis ja aquest dimecres

ÚLTIMA HORA

Buch respon Marlaska i nega inacció dels Mossos amb els CDR

ATENCIÓ

Detenen un jove per les protestes de l’1-O al Parlament

Puigdemont, Rull, Turull i Sànchez renuncien a votar després de l’acord ERC-PSC

«Entenem la nostra delegació del vot en el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, és perfectament ajustada al dret», al·leguen Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez
Carles Puigdemont, en una conferència a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sánchez ja han respost a la taxativa decisió d’Esquerra d’alinear-se amb el PSC. «Entenem la nostra delegació del vot en el portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya, és perfectament ajustada al dret», han explicat a través d’una carta escrita Josep Rull des de la presó.

 

En desacord amb l’alternativa d’ERC, han comentat: «Estem convençuts que la majoria de 61 escons permetrà de mantenir el govern actual i seguir impulsant el projecte republicà».                              

 

«Un altre cop anirem a Europa i al món per trobar justícia»

És el clam dels polítics catalans després de la decisió d'avui d'ERC. Creuen, en aquest sentit, que s'ha vulnerat els seus drets polítics i, per això mateix, doncs al·leguen que «treballarem perquè la vulneració del dret a la representació política i l’alteració de les majories resultants del 21-D siguin preses en consideració per part dels organismes i tribunals internacionals».          

 

Al fil de la qüestió, doncs, els Puigdemont, Rull, Turull i Jordi Sánchez conclouen la seva carta conjunta assegurant que la justícia espanyola no és parcial i que, per tant recorreran instàncies superiors. «Un altre cop anirem a Europa i al món a trobar la justícia que l’Estat Espanyol ens nega i es nega a si mateix», expliquen. 

 

També cal assenyalar que les primeres discrepàncies del dia d'avui han arribat a les 12:00 hores quan Esquerra ha demanat a Junts per Catalunya emprendre el mateix camí que van agafar ells amb Oriol Junqueras i Raül Romeva.

 

A continuació, així mateix, poden llegir la carta signada per Carles Puigdemont, Jordi Sánchez i Jordi Turull, però signada per Josep Rull.          

 

La carta escrita per Josep Rull per mostrar el desacord amb el PSC | Cedida

                                      

La segona pàgina de la carta de Rull | Cedida

 

 

Així clou la carta de Rull | Cedida

 

❗Notícia en ampliació. La redacció de CatalunyaDiari.cat està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.cat, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.