Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Puigdemont celebra l'any nou amb un doble homenatge als presos catalans

L’expresident ha recordat els seus excompanys de Govern amb una publicació a xarxes socials | A més, el líder de La Crida ha format part d’un acte commemoratiu que s’ha celebrat a l’esplanada de Lledoners

Carles Puigdemont ha aprofitat l'entrada del 2019 per realitzar un homenatge als seus excompanys
Carles Puigdemont ha aprofitat l'entrada del 2019 per realitzar un homenatge als seus excompanys | Instagram

Els presos catalans han estat els principals protagonistes d’aquesta entrada d’any. Són moltes les personalitats de l’esfera política que han tingut un record pels exconsellers, si bé és veritat que una de les reaccions que suscitava més interès era la de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, el qual sempre ha estat al peu del canó  amb la causa catalana malgrat la situació que viu des de fa més d’un any.

Com no podia ser d’altra manera, el líder de JxCat ha aprofitat un moment tan significatiu com el del canvi d’any per recordar tots els excompanys que estan a la presó. I, en aquesta ocasió, a més de  realitzar publicacions commemoratives als seus comptes de xarxes socials, també ha format part d’un homenatge que ha tingut lloc a l’esplanada que hi ha davant de la presó de Lledoners.

Puigdemont ha dedicat una cançó als exconsellers

Així les coses,  les publicacions per celebrar l’entrada del 2019 que l’expresident ha fet als seus comptes de Twitter i Instagram han anat dedicades als seus excompanys de Govern, tant els que estan empresonats com els que es troben fugits a l’exili.

En el primer cas, Puigdemont ha compartit la fotografia d’una estelada i una pancarta amb la paraula «sí», però en el cas d’Instagram, l’expresident ha volgut anar un pas més enllà i s’ha animat a tocar una cançó en memòria dels presos. D’aquesta manera, descobrim una faceta del líder de La Crida que fins ara era totalment desconeguda, i podem veure com domina un instrument tan complex i delicat com el piano.

Amb tot, les dues publicacions van acompanyades del mateix text: «Aquest 2019 seguim lluitant per vosaltres: Carme, Dolors, Oriol, Raül, Jordis, Quim, Joseps, Clara, Marta, Meritxell, Toni, Lluís, Anna, Tamara i Adrià. La vostra llibertat és la del poble de Catalunya #FreeTothom».

 

L’expresident va participar en un acte de Lledoners

Però aquest no ha estat l’única acció reivindicativa que l’expresident de la Generalitat ha fet als seus companys. Ahir al vespre es van aplegar a l’esplanada de Lledoners centenars de persones, per tal que els presos sentissin l’estima i el suport de la gent, i Carles Puigdemont va voler participar en aquest significatiu homenatge.

«Des de l’esperança de l’any nou que comença, la certesa del que ha estat el 2018 i el convenciment que tenim raons i que tenim raó» clamava l’expresident, «us vull desitjar  un any de llibertat, de república i de democràcia a tots i totes els catalans i catalanes,  que es mereixen viure en un país de pau i prosperitat i de futur per als nostres fills i filles».

Puigdemont: «L’Espanya plural és un naufragi»

El líder de JxCat va anar un pas més enllà i, després de lamentar que la situació que es viu actualment a Catalunya «no és un malson», sinó «tristament la realitat d’una Espanya que va fracassar en la seva reforma democràtica i va ser incapaç d’avançar cap a una Espanya plural», Puigdemont manifestava el següent:«L’Espanya plural és un naufragi».

 En referència al judici de l’1-O, l’impulsor de La Crida Nacional ha expressat que, en la seva opinió, esdevindrà la «demostració més dolorosa» pel govern central, tot i que ha deixat clar que «els companys a la presó hauran d’afrontar un judici ignominiós». Per acabar, Puigdemont ha demanat als catalans que mantinguin «la dignitat com a poble i l’esperança en la llibertat individual i col·lectiva».