rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont cita demà a Brussel·les els diputats de JxCat per desbloquejar la investidura

L'expresident de la Generalitat ha estat reunit avui amb diferents membres d'Esquerra Republicana
Carles Puigdemont, a Brussel·les | Twitter / @KRLS

 

Hores definitives per al pla Puigdemont. Segons reporta '324.cat', la reunió entre el líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la delegació d'ERC que s'ha desplaçat a Brussel·les aquest diumenge ha acabat amb progressos en les negociacions. 

 

Tot i això, encara no hi ha res tancat i tal com expliquen alguns membres de la delegació de Junts per Catalunya, la negociació «ha estat constructiva» i, a més a més, ha acabat provocant que les dues forces estiguin disposades a reestablir la investidura fallida.

 

En aquest sentit, doncs, Puigdemont cita demà a Brussel·les els diputats de JxCat per desbloquejar la investidura. Una investidura, de fet, ajornada 'sine die, per Rojer Torrent el passat dimarts, 30 de gener. 

 

 

Reunió sorpresa amb Esquerra

És una de les notícies de la nit. Una delegació del partit republicà s'ha desplaçat a Brussel·les per reunir-se personalment amb Carles Puigdemont. La idea republicana, així mateix, seria la de saber de primera mà quina era la seva proposta de fórmula per a la investidura del gironí.

 

El viatge llampec, a més, s'ha dut a terme després que els republicans hagin dit que la investidura ha de ser «efectiva». Marta Rovira, de fet, deia el divendres passat que cap candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya podia tenir assumptes pendents amb la justícia i, per la qual cosa, semblava que Carles Puigdemont perdia enters.

 

Avui mateix, en aquest context, el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats espanyol, Gabriel Rufián ha abordat la possibilitat que hi hagi dos governs. Un a Bèlgica —per treballar en la cominuació internacional de la nova Catalunya—, i un altre de caràcter tècnic a Catalunya —la clàssica via de la presidència—.

El temor de ser inhabilitat

És la gran incògnita sobre el futur de Carles Puigdemont. Rafael Català va afirmar la setmana passada que aquest podria ser inhabilitat les pròximes setmanes —així com Junqueras, Sánchez, Cuixart i Forn— i, per la qual cosa, la investidura no tindria validesa. 

 

El cert, a més, és que l'acusació de «rebel·lió» pot ser definitiva i Carles Puigdemont podria quedar-se sense investidura i, per tant, sense l'ahnelada presidència de la Generalitat de Catalunya. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris