Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El TJUE admet a tràmit la petició de mesures cautelars de Puigdemont contra Tajani

L'expresident i l'exconseller havien demanat, aquest passat divendres, mesures urgents per ser reconeguts com a eurodiputats davant el TJUE

Puigdemont i Comín a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Era un secret a veus, i finalment s'ha acabat complint. Carles Puigdemont i Toni Comín van presentar, aquest divendres passat, un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea —TJUE— per tal de poder ser reconeguts com a eurodiputats i, així, prendre possessió dels seus escons durant la constitució del Parlament Europeu, quelcom tindrà lloc demà mateix.

Ara, i tal com recull 'Nació Digital', acaba de sortir a la llum que el TJUE ha admès a tràmit la demanda de mesures cautelars que havia sol·licitat  l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont contra Antonio Tajani, l'actual president de la Cambra, qui no havia acceptat considerar els dos polítics independentistes com a futurs membres del Parlament Europeu. Aquesta decisió es va prendre perquè les autoritats espanyoles no havien inclòs els noms de Puigdemont i Comín en la llista de diputats electes. 

L'advocat de l'expresident, Gonzalo Boye, ha fet públic a través de Twitter que  el Tribunal de Luxemburg ha trigat només quatre hores a admetre a tràmit el procediment de mesures cautelars que s'han presentat contra Tajani. 

Carles Puigdemont també ha expressat a través de les xarxes socials la seva opinió després de conèixer la notícia. L'expresident ha celebrat la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i ha assegurat que «és un molt bon començament, malgrat que no pressuposa el sentit de la decisió final».

També et pot interessar...