Puigdemont i Comín entren al Parlament Europeu

A les cinc de la tarda prendran part de la sessió plenària

Els eurodiputats de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont i Toni Comín, han fet entrada aquest dilluns, 13 de gener, al migdia a la seu d'Estrasburg del Parlament Europeu. Les imatges s'han pogut seguir des de diversos canals, fins i tot en directe:

Puigdemont i Comín saluden els manifestants en entrar a la cambra

Carles Puigdemont i Toni Comín han entrat al Parlament Europeu poc abans de les dues del migdia d'aquest dilluns, 13 de gener, envoltats de diverses desenes de manifestants catalans desplaçats fins a Estrasburg. Puigdemont anava acompanyat de la seva esposa, Marcela Topor, i Comín de la seva germana, Betona Comín.

Aquest ha estat el moment previ, en què els eurodiputats es trobaven just a l'exterior de la cambra, envoltats dels manifestants desplaçats des de terres catalanes:

Ja dins, Puigdemont i Comín han atès els mitjans de comunicació, abans del ple que arrencarà a les cinc de la tarda, i s'han fotografiat amb diverses fotografies demanant la llibertat d'Oriol Junqueras, eurodiputat d'ERC suspès i empresonat a Lledoners. Puigdemont ha explicat que «la crisi catalana ja ha arribat als ciments de la Unió Europea» i ha reclamat la llibertat de Junqueras.

Presència de membres del govern i diputats

En el debut d'aquest dilluns de Puigdemont i Comín com a eurodiputats, han estat acompanyats per diverses autoritats, entre les quals el president Torra, el conseller d'Exteriors Alfred Bosch, la consellera de Presidència Meritxell Budó i diputats al Parlament com Eduard Pujol, Elsa Artadi, Josep Costa o Albert Batet (JxCat).


Comentaris

envia el comentari