Puigdemont, Comín i Ponsatí recorreran la decisió de la JEC

Els exconsellers acusen la JEC de «vulnerar» el seu dret al sufragi passiu i des del partit anuncien que desplegaran «de manera immediata totes lesaccions jurídiques a l'Estat espanyol i a Europa»

Puigdemont, Comín i Ponsatí
Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen previst recórrer la decisió de la JEC | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatíhan anunciat que recorreran la decisió de la Junta Electoral Central d'excloure les seves candidatures a les eleccions europees a petició del PP i Ciutadans. Tots tres han acusat «la justícia electoral espanyola» de «vulnerar» el seu dret al sufragi passiu i d'impedir «una candidatura que proposa portar la veu de l'1 d'octubre» a l'Eurocambra.

Així, JxCAT afirma que «desplegarà de manera immediata totes les accions jurídiques a l'Estat espanyol i a Europa per defensar els drets dels tres candidats». «No ens resignarem a acceptar una resolució que clarament contradiu la legislació espanyola i europea», defensen.

Confien que les maniobres de la JEC «tornaran a ser desautoritzades»

Consideren que les maniobres de la justícia espanyola tornaran a ser desautoritzades | CatalunyaDiari.cat

En el seu comunicat conjunt, Puigdemont, Comín i Ponsatí asseguren estar «convençuts que les maniobres de determinats òrgans de la justícia espanyola tornaran a ser desautoritzades».

Segons fonts de JxCat, no tenen previst presentar el recurs aquest dilluns. De fet, segons la comunicació de la JEC, a partir de la proclamació de les candidatures al Parlament Europeu, «qualsevol candidat exclòs» té 2 dies a partir de la publicació de les candidatures al BOE per «interposar recurs» als tribunals del contenciós-administratiu.

 

Canadà ha denegat l'entrada a Puigdemont

Sens dubte, no està sent el millor dia per a l'expresident de la Generalitat, que primer ha vist com novament la JEC s'interposava entre ell i els objectius polítics que tenia marcats, i després ha hagut de pair la informació llançada pel mitjà 'Radio Canadà', segons el qual les autoritats del país han denegat l'entrada a Puigdemont tan sols un dia abans que es desplacés fins al Quebec. 

En aquest sentit, el líder de JxCat ha fet patent que el govern canadenc hauria revocat «arbitràriament» l'autorització que l'expresident necessita per poder visitar el país. D'altra banda, el president de la Société Saint-Jean Baptiste —que és l'associació que havia convidat Puigdemont— ha manifestat que «és absolutament vergonyós que el Canadà sigui còmplice de l'autoritarisme espanyol denunciat de manera unànime per l'Assemblea Nacional del Quebec». 


Comentaris

envia el comentari