Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Toni Comín sortint del Parlament Europeu amb les seves acreditacions com eurodiputats (06-01-2020)

Puigdemont i Comín reben la notícia que fa mesos que esperen

L'advocat de l'expresident, Gonzalo Boye, ha compartit una fotografia del moment en que han recollit les acreditacions com eurodiputats

Carles Puigdemont i Toni Comín ja tenen les seves acreditacions que els reconeix com eurodiputats.  El Parlament Europeu les hi ha lliurat avui, en mig d’una setmana on la tensió política no ha deixat de créixer i les decisions judicials sobre els polítics catalans estan a l’ordre del dia.

Tan sols unes hores abans que Comín i Puigdemont poguessin recollir les desitjades acreditacions,  el mateix Parlament Europeu reconeixia Junqueras com eurodiputat,  ignorant la decisió de la Junta Electoral de mantenir-lo a presó i negar-li el càrrec.

«Missió complerta»

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha compartit a Twitter una instantània del moment en el qual  els dos polítics han sortit oficialment com eurodiputats,  amb la seva acreditació penjada al coll. «Missió complerta», ha piulat.

Boye va ser l’encarregat de reclamar a l’instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, que desactivés les ordres de detenció contra els polítics. Ara, ha volgut compartir aquest moment amb els seus seguidors i, probablement, tots aquells que han lluitat perquè això no es pogués aconseguir.

Torra agraeix els que han lluitat «contra vents i tempestats» per aquest moment

El president de la Generalitat, Quim Torra,que va ser inhabilitat per la Junta Electoral el passat divendres,ha volgut agrair a l’advocat el seu «treball infatigable» durant aquests mesos, «contra vents i tempestats».

D’aquesta manera, es posa fi al cicle que va començar el passat 20 de desembre, quan Comín i Puigdemont van rebre una acreditació provisional  després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va reconèixer la immunitat d’Oriol Junqueras, així com la seva.

També et pot interessar...