Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017

Puigdemont: «Fa nou hores que Espanya té segrestat Junqueras»

L'expresident de la Generalitat considera que «la derrota de l'Estat espanyol és la victòria de la democràcia a Europa»

Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017
Puigdemont considera que l'Estat espanyol té segrestat a Oriol Junqueras | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha comparegut públicament, acompanyat de l'exconseller Toni Comín, en reacció a la sentència que afirma  la immunitat d'Oriol Junqueras com a diputat del Parlament Europeu. «Ja fa nou hores que l'Oriol Junqueras hauria d'haver estat alliberat», ha cridat Puigdemont assegurant que  Espanya el «té segrestat» des de fa «nou hores». En la mateixa línia, ha demanat a «les institucions europees i a l'Estat espanyol» que facin autocrítica i «a deixar de banda la repressió i la indiferència respectivament».

Critica que el TSJC hagi inhabilitat Torra dues hores després

«La derrota de l'Estat espanyol és la victòria de la democràcia a Europa», ha remarcat l'expresident. Paral·lelament, fent un clar ús del sarcasme, ha aprofitat l'ocasió per comentar la immediatesa —dues hores— amb què el TSJC ha notificat la inhabilitació al president Torra després que el TJUE publiqués la seva decisió. 

En referència al panorama polític estatal i la proximitat del debat d'investidura, durant la roda de premsa, Puigdemont ha assegurat que «el PSOE sap quins són els mecanismes per negociar amb JxCAT per desbloquejar la situació». «Es tanca un cicle que ens permet fer política amb una mica més de normalitat», creu l'exdirigent del Govern, mentre corregeix, però, que no hi haurà un efecte immediat en la conformació  de Moncloa, ja que —tal com va assenyalar el grup a la campanya electoral— «el suport a la investidura no seria a canvi de res».

Diverses preguntes durant la roda de premsa s'han centrat en les credencials d'eurodiputats, sobre les quals Puigdemont ha admès que no han rebut «cap indicació» per al moment. 

També et pot interessar...

  • Un diputat del PSC celebra la sentència sobre Junqueras però no «pels fugits»
  • Puigdemont, eufòric: «Llibertat immediata per a Junqueras!»