Puigdemont confia en què Catalunya serà independent abans de vint anys

El president a l'exili espera poder tornar al principat en els pròxims anys

El president Puigdemont en un acte de la N-VA a Lommel (Flandes) el passat diumenge
L'expresident Puigdemont en un acte de la N-VA a Lommel (Flandes), el passat diumenge | Robert Boons

En una entrevista al diari flamenc 'Het Belang van Limburg', l'expresident Carles Puigdemont ha declarat que el poble català ja és, de facto, «una realitat política» d'una Catalunya que és «ara més independent que fa un any»

En aquest sentit, preguntat sobre si li preocupa el fet de no poder tornar a Catalunya fins d'aquí a vint anys, Puigdemont s'ha mostrat confiat que podrà tornar a trepitjar territori català abans perquè «aleshores Catalunya ja serà independent». A més, ha afirmat que si pot tornar abans «serà també un senyal que la democràcia espanyola ha millorat».

«Només sóc a Bèlgica de manera temporal»

L'expresident de la Generalitat també ha estat preguntat per la possibilitat de presentar-se a les eleccions europees del maig del 2019 amb el partit nacionalista flamenc N-VA, però ha desmentit uns rumors que circulen sovint a la premsa belga, afirmant que no ha rebut «cap proposta». El líder de JxCat ha reiterat que només és a Bèlgica «de manera temporal».

No obstant això, Carles Puigdemont ha reconegut al diari flamenc que, des que es troba a Bèlgica, ha estat en contacte amb «diverses persones de l'N-VA», afirmant que «creiem en la mateixa Europa, basada en la llibertat i la democràcia». En aquest context el passat diumenge 16 de setembre, el president va visitar el municipi de Lommel per donar suport a la campanya dels nacionalistes flamencs de la localitat.

La Nieuw-Vlaamse Alliantie (Nova Aliança Flamenca) és un partit republicà i de centredreta que aposta per la plena sobirania de Flandes i la seva constitució com a nou estat de la Unió Europea, a través d'una via pacífica i democràtica. Entre els seus punts de vista polítics destaquen la defensa de l'eutanàsia, l'avortament, i els drets dels homosexuals, i és el partit més votat i amb més representació al Parlament de Bèlgica.

El President Puigdemont i el Primer ministre de Flandes, Geert Bourgeois
Carles Puigdemont i el primer ministre de Flandes, Geert Bourgeois | ACN

Comentaris

envia el comentari