Puigdemont posarà en marxa el Consell de la República a la cimera de Waterloo

L’expresident de la Generalitat ha decidit canviar el rumb de la cimera independentista i acabar de donar forma a l’ens que s’havia de desplegar el passat mes de març

El president Quim Torra aixeca un puny al costat de Puigdemont, en un acte a Waterloo el 28 de juliol
El president Quim Torra aixeca un puny al costat de Puigdemont, en un acte a Waterloo el 28 de juliol | CatalunyaDiari.cat

La cimera que ha de tenir lloc aquest dilluns a Waterloo a càrrec dels partits independentistes ha patit un canvi d’última hora. Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, ha decidit convertir-la en una reunió de treball que serveixi com a marc per engegar el Consell de la República.

Tal com informa ‘NacióDigital.cat’, l’expresident pretén reunir-se tant amb els partits independentistes –amb l’excepció de la CUP– com amb les associacions l’Òmnium Cultural i ANC, per tal de definir millor aquest organisme que pretén conduir Catalunya cap a la República.

El Consell de la República s’havia d’engegar el març passat

En un principi, el Consell de la República havia d’iniciar la seva activitat el passat mes de març, però finalment la posada en marxa del projecte s’ha posposat fins aquesta tardor. Així les coses, està previst que s’expliquin les línies d’actuació de l’ensen la reunió que tindrà lloc avui a Bèlgica, malgrat que no es contempla la celebració de cap presentació formal.

L’objectiu principal de l’organisme és el de «fomentar» totes les accions que puguin convertir Catalunya en una República, mitjançant l’impuls dels debats necessaris per a definir i delimitar el procés constituent. L’acord, a més, pretén posar en marxa un Pacte Nacional específic al Parlament que permeti aplegar tots els grups polítics i entitats, en considerar que la Generalitat no té marge per aquells debats que transcendeixin el marc constitucional.

A punt d’inaugurar la Crida Nacional per la República

La reunió té lloc tan sols uns dies abans de la posada en marxa de la Crida Nacional per la República, el partit impulsat per Puigdemont, Torra i Jordi Sànchez que busca «forçar» un referèndum mitjançant la confrontació directa amb el govern central de Madrid.

Però aquestes no són les úniques iniciatives dutes a terme pels polítics catalans, ja que l’actual President de la Generalitat, Quim Torra, també està immers en la creació del Fòrum Cívic, Social i Constituent, el qual serà presidit per l’exdiputat de Junts pel Sí Lluís Llach. 


Comentaris

envia el comentari