IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont: «Som completament conscients de les incerteses i els temors»

El president i els consellers cessats envien un missatge esperançador al poble de Catalunya des de Bèlgica

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, ha compartit aquest dijous 9 de novembre i a través del seu compte de Twitter, una carta a través de la qual el president i els consellers a l'exili, Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, s'han volgut dirigir, des de Bèlgica, al poble català. Tanmateix, el president ha acompanyat amb el següent missatge: «Toca foragitar de les institucions els qui se les han volgut fer seves amb un cop d'estat». Una carta que es publica minuts després que Forcadell i cinc membres de la Mesa del Parlament arribin al Tribunal Suprem per declarar pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públic. 

Denuncia una «situació impensable en un entorn democràtic»

«Benvolguts conciutadans», així comença la carta de l'equip de govern que es troba en l'exili des del passat  30 d'octubre. «Estem afrontant una situació impensable en un entorn democràtic», una primera frase amb la qual el govern introdueix tots els fets que s'han produït en els últims dies, com els empresonaments del vicepresident del govern i de set consellers, l'exili per part del president i quatre consellers, a més que bona part dels membres de la mesa «viuen també amb l'amenaça de ser empresonats», i ho justifica dient que «tot plegat com a conseqüència d'haver estat lleials amb la confiança que ens van atorgar la majoria dels ciutadans». 

«Sempre hem defensat que la via democràtica és l'única» continua el govern en un segon paràgraf on es critica al govern espanyol d'utilitzar una «estratègia desesperada i extrema davant la fermesa democràtica de les institucions i la ciutadania de Catalunya» i afegeix: «Morta la democràcia, morta la independència, heus aquí la seva esperpèntica estratègia». També critica que «l'única resposta que ha estat capaç d'articulat l'Estat espanyol  davant les reiterades ofertes de diàleg reclamades» ha estat «privar de llibertat els membres del Govern i dissoldre el Parlament» i, per tant, «furtar als catalans la seva sobirania». 

Conscients de les incerteses i els temors dels catalans

«Podran imposar-se físicament damunt nostre, però mai podran derrotar els nostres marcs mentals», canviant el gir del discurs, amb un to més esperançador. Es parla de les grans virtuts que té Catalunya com a país, dient que «no podran frenar la potència d'un país europeu, emprenedor i amb una gran capacitat de generar talent i prosperitat». «Som completament conscients de les incerteses i els temors», segueix el Govern, dirigint-se directament al poble català i disculpant-se per la «desorientació causada per la seva manca de respostes ràpides davant els atacs desmesurats contra els representants i les institucions legítimes catalanes» i asseguren «seguir forts i dempeus» perquè no puguin «robar ni un bri de la dignitat amb què afrontem aquestes hores difícils de les nostres vides i de la vida del nostre país». 

Defensa del Govern legítim de Catalunya

També expressen en la carta les seves obligacions com a Govern legítim de Catalunya, que són dues. La primera és «mantenir la legitimitat de la lliure elecció que es va expressar a les urnes el 27 de setembre de 2015». La segona, on han recalcat «aquesta us implica a tots vosaltres», és «sobreposar-nos i sostenir la democràcia, ara amenaçada per la coalició que va executar el 155, amb convivència amb la violència jurídica, policial i de l’extrema dreta». Afegeix que «el temps que passarem entre reixes espanyoles o a l'exili no serà en va si anem units més que mai en la defensa de Catalunya i en la denúncia de la decadència democràtica de l’Estat espanyol així com dels abusos d’una Unió Europea que ha tolerat, i fins i tot emparat de manera vergonyosa, les actuacions repressives espanyoles»

Finalment, es parla del full de ruta a seguir en els pròxims dies on sentencien que «toca foragitar democràticament de les nostres institucions els qui se les han volgut fer seves amb cop d'estat» i «aconseguir l'alliberament dels presos polítics que té segrestats l'Estat Espanyol». Acaben la carta dient que «Només des de la ciutadania, des del compromís democràtic, des de la resposta de base, organitzada, democràtica, pacífica però radicalment insubornable, podrem recuperar el control de la nostra vida col·lectiva», i asseguren recuperar «la llibertat» en la manifestació convocada aquest dissabte 11 de novembre a Barcelona. 


Comentaris

envia el comentari