rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont i els consellers tenen cura de les seves accions i aparicions públiques a Bèlgica

El president de la Generalitat llegeix i s'informa en tot moment del qual està succeint a Catalunya
Imatge de recurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. | CatalunyaDiari.cat

 

 

El president Puigdemont, va comparèixer a Brusel·les el passat dimarts, 31 d’octubre, en una roda de premsa davant els mitjans, acompanyat dels seus consellers. Oficialment, la seva intenció de romandre en aquest país europeu, era doncs, reunir-se amb els dirigents flamencs, per parlar sobre la situació a Catalunya. Divendres, 3 de novembre, el ministre Méndez de Vigo va anunciar que ja disposaven de l'euroordre de detenció de Puigdemont. Aquest diumenge, 5 de novembre, el màxim dirigent de la Generalitat i els altres consellers cessats, es van entregar a la justícia belga a primera hora del matí, per voluntat pròpia. Poc després se’ls va procedir a la detenció. Després de prendre declaració davant el jutge, la fiscalia belga els va deixar en llibertat i actualment mantenen l’asil a Bèlgica. Aquest dilluns, 6 de novembre, el cap de l’Executiu català celebrava la decisió del jutge belga, comparant la seva situació amb la de l’Estat, i assegurant que està «allunyat de la pràctica democràtica». 

Aquest fet és un fet de ressò internacional. Puigdemont no «s'amaga», però tant ell com els consellers hi han primmirat totes les seves accions i aparicions públiques, durant les últimes setmanes. Tal com informa 'La Vanguardia', des de la primera confirmació sobre la presència de Puigdemont a la capital belga, cadascuna de les seves sortides ha estat un acte per parlar sobre l'actual situació del conflicte entre Catalunya i Espanya. Tanmateix, el president s'ha dedicat a fotografiar-se amb els vianants a les seves sortides i parlar sobre els problemes catalans. Fins i tot, va donar una entrevista en directe a la televisió pública francòfona de Bèlgica ' RTBF'. Tot i la discreció, en acabar l'entrevista, als afores del plató l'esperaven les càmeres de 'La Sexta', fet que va posar neguitós a Puigdemont i el seu entorn. Segons, Quentin Warlop, un dels periodistes que va tenir l'oportunitat d'entrevistar-lo, «la filtració no va venir» de la seva part. Només una dotzena de persones sabien que la figura política assistiria al programa.

Tant és el secret del lloc on resideix Carles Puigdemont, com tampoc ningú sap que va fer el passat dissabte, 4 de novembre. Només se sap que va estar a la capital belga i als voltants. «El president està dedicant el seu temps a llegir, a informar-se. Està en contacte amb Catalunya, amb el món, amb els seus advocats» explica el seu entorn. Fins i tot, els quatre consellers i Puigdemont van evitar les fotografies de les seves detencions, anant voluntàriament fins a les autoritats belgues, per tal de complir l'euroordre emesa per Espanya. Després de moltes hores de judici, les cinc figures van sortir en llibertat provisional amb mesures cautelars.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris