Puigdemont

Puigdemont trenca el silenci sobre la confessió de Rajoy: «El temps posa les persones al seu lloc»

L’expresident català s’ha mostrat decebut i indignat a les xarxes després de les confessions de Rajoy sobre l’aplicació del 155

Mariano Rajoy ja no és el president del Govern espanyol, però segueix molt present a la vida mediàtica.  La publicació del seu llibre ‘Una España mejor’ ha portat moltes respostes als últims anys de la seva legislatura. Un dels capítols més recordats dels anys de l’exlíder del PP serà  l’1-O de 2017 i la posterior aplicació de l’article 155. Ara, més de dos anys després, ha confessat tots els secrets sobre el tema i  ha obtingut una resposta que potser no s’esperava: la de Carles Puigdemont.

Puigdemont va ser un dels líders del procés i es trobava com a president de la Generalitat mentre Rajoy governava. Les converses, disputes i negociacions entre Catalunya i l’estat sempre han estat a les seves mans. Ara, però, el català ha esbrinat la veritat sobre aquells dies i no ha dubtat en donar la seva opinió a través del seu Instagram.

«Ens anaven afinant la màquina repressiva»

Rajoy admet al seu llibre que l’aplicació del 155 ja estava planejada molt abans del que semblava.  Tot i que el llavors president negociava –aparentment- amb Puigdemont per evitar l’aplicació de l’article, el cert és que unes eleccions convocades pel president català no haguessin aturat  la seva instauració.

 «El 26 d'octubre de 2017 només era una sospita fonamentada; ara ja tenim la confirmació» comença Puigdemont.  «Mentre uns ens pressionaven per fer-nos creure una falsa voluntat de negociació, els altres anaven afinant la maquinària repressiva». Juntament amb una fotografia d’ell parlant per telèfon, continua: «Amb la confessió de M. Rajoy cau un altre gran mantra contra nosaltres», explica referint-se a la intenció de suspendre l'autogovern a Catalunya encara que es convoquessin eleccions.

«Però és fins i tot pitjor», puntualitza.  Recorda així als seus seguidors que «No només ens van mentir després del referèndum de l’1-O», sinó que «feia més d’un any que preparaven d’amagat l’aplicació del 155». Recomana també repassar l’hemeroteca per veure «la magnitud del cinisme».

Reunió entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy l'any 2017
Reunió entre Carles Puigdemont i Mariano Rajoy l'any 2017 | Catalunya Diari

«El temps posa les persones al seu lloc»

Es mostra dolgut pels temps que, suposadament, hauria passat conversant i negociant amb Rajoy sense saber que el 155 ja estava més que preparat. «Un any dient que volien parlar, que ho aparquéssim tot perquè volien negociar, que si fèiem el següent pas, seria impossible el diàleg…». Són moltes les peticions que li van fer des del Govern central: «Que anéssim a Madrid a explicar-nos, que res de referèndum però que podíem parlar de modificar la Constitució, que si no declaràvem la independència, no hi hauria 155..». Ara, però, ja ha pogut veure que allò no era del tot veritat: «Tot s’acaba sabent».

Acaba la seva publicació amb una reflexió final: «Al final, el temps posa les coses -i les persones- al seu lloc». El que sí que té clar després de les confessions de l’expresident espanyol és que «en aquesta batalla nosaltres seguim dempeus, amb un aprenentatge impagable a l'esquena i més forts que mai». Tot i els records dels temps passats, l’1-O, la posterior sentència i la seva fuga a Bèlgica, ha volgut enviar un important missatge a tots aquells que el llegeixen: «Seguim».  Afegeix, a més, tres hastags: ‘No rendir-se’ ‘República catalana’ i ‘Allibereu a tothom’.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El 26 d'octubre de 2017 només era una sospita fonamentada; ara ja tenim la confirmació: mentre uns ens pressionaven per fer-nos creure una falsa voluntat de negociació, els altres anaven afinant la maquinària repressiva. Amb la confessió de M.Rajoy cau un altre gran mantra contra nosaltres. Però és fins i tot pitjor. No només ens van mentir després del referèndum de l'#1oct sinó que feia més d'un any que preparaven d'amagat l'aplicació del 155. Si repasseu l'hemeroteca, veureu la magnitud del cinisme. Un any dient que volien parlar, que ho aparquéssim tot perquè volien negociar, que si fèiem el següent pas, seria impossible el diàleg, que anéssim a Madrid a explicar-nos, que res de referèndum però que podíem parlar de modificar la Constitució, que si no declaràvem la independència, no hi hauria 155... però tot s'acaba sabent. Al final, el temps posa les coses -i les persones- al seu lloc. I en aquesta batalla nosaltres seguim dempeus, amb un aprenentatge impagable a l'esquena i més forts que mai. Seguim. #NoSurrender #CatalanRepublic #FreeTothom

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

 

També et pot interessar...