Puigdemont insta a tenir a punt el control del territori

L'eurodiputat publica aquest dijous el seu llibre 'M'explico'

Carles Puigdemont, en una imatge de l'any 2020.
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat, en una imatge d'arxiu. | ACN

Coincidint amb la sortida del seu llibre 'M'explico', que arriba a les llibreries aquest dijous, dia 23 de juliol, Carles Puigdemont es troba de promoció i ha concedit diverses entrevistes a mitjans de comunicació catalans i espanyols. En una de les converses, publicada a 'Vilaweb', Puigdemont deixa clar quina és, per ell, la clau de volta per aconseguir la independència si es produeix un nou embat contra l'Estat espanyol. «Hem de ser capaços de preparar el control del territori, i tenir-lo a punt quan tornem a trobar aquella paret que Espanya sempre té preparada», diu Puigdemont.

Control del territori

D'aquesta forma, l'expresident posa el focus en la qüestió probablement més verda de l'independentisme: el 2017, sense el suport dels Mossos d'Esquadra i amb les forces de seguretat de l'Estat en contra, els sobiranistes no tenien cap mena d'opció d'exercir un control efectiu sobre el territori per defensar la República proclamada el 27 d'octubre.

Ara, l'expresident subratlla que aquesta és una eina bàsica i apunta com poder exercir aquest control en la mateixa conversa: «Però és que en el món del segle XXI, on tenim una eina més poderosa, segurament, que un cos policial [mostra el mòbil], hem d’estar pendents de posar en tensió un cos policial per a tenir el control de territori?».

Madaula (JxCat): «Puigdemont ha decidit abandonar el PDeCAT per fer un nou espai que representi la llista del 21-D»

En un altre ordre de coses, la diputada de JxCat al Parlament Aurora Madaula ha publicat un article a la web del partit Acció per la República —n'és portaveu— on defensa la creació del nou projecte polític de Carles Puigdemont. «Finalment ha decidit fer el pas que molta gent li havia demanat; abandonar el PDeCAT per fer el salt a un nou espai polític que representi completament l'esperit de la llista que va encapçalar el 21-D de 2017», hi assegura.

Madaula també defensa que «no ha de fer cap mandra» canviar, modificar, renovar o liquidar un partit «si no funciona» per fer-ne un de nou, ja que les formacions són un «mer instrument» per assolir els objectius. La diputada també avisa que és «mala idea» estar pendents de l'«origen de la cosa», en referència al PDeCAT.


Comentaris

envia el comentari