Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont critica la decisió del Suprem d'aturar l'exhumació de Franco

L'expresident de la Generalitat ha denunciat que Espanya respecti «més els drets de la tomba d'un dictador» que la dels exconsellers presos

Imatge arxiu Puigdemont
Puigdemont critica la decisió del Suprem d'aturar l'exhumació de Franco | Cedida

 

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a mostrar les seves discrepàncies amb l'Estat espanyol a través de les xarxes socials. En aquesta ocasió, el motiu és ben clar: la decisió del Tribunal Suprem de paralitzar l'exhumació del dictador Francisco Franco, la qual estava prevista pel pròxim 10 juny fins que l'òrgan judicial va prendre la determinació d'aturar-la, quelcom que va tenir lloc durant el dia d'ahir.

«Quina farsa!» clama Puigdemont

Així les coses, tan sols unes hores després, el líder de JxCat recollia les següents paraules en una piulada a Twitter: «L'Estat espanyol respecta més els drets de la tomba d'un dictador que no els dels diputats i senadors empresonats de manera arbitrària. Quina farsa!».

La publicació, a més, anava acompanyada del hashtag 'Free Tothom', i etiquetava tots els exconsellers presos: Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Quim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell.

Puigdemont va poder entrar al Parlament Europeu

Però no tot són males notícies a la vida de l'expresident. També durant el dia d'ahir, Puigdemont va veure complert un dels objectius que perseguia des de feia temps. I és que l'expresident de la Generalitat va poder entrar —per fi— al Parlament Europeu, i ho va fer acompanyat del també exconseller Toni Comín.

En aquest sentit, l'expresident va publicar diverses fotografies a Instagram, les quals va acompanyar d'un text que deixava patent el sentiment de triomf que sentia l'impulsor de la Crida: «Tarda de múltiples reunions dins el Parlament Europeu. Aquesta vegada sense traves. Allà ens hem trobat amb el seu vicepresident liberal, Pavel Telicka, que ens ha explicat que ningú li va consultar la decisió de vetar-nos l'entada la setmana passada. Decisió unilateral d'Antonio Tajani».

Amb tot, i com no podia ser d'altra manera, Puigdemont va aprofitar l'ocasió per llançar un dard enverinat al causant de tota la polèmica: «Tampoc entén (cap demòcrata ho pot fer) que ens posin problemes per l'acreditació si ens hem pogut presentar a les eleccions. Quedi ben clar: nosaltres no som mers convidats, som membres de l'Eurocambra».

També et pot interessar...