Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.

Puigdemont torna a encendre la batalla independentista: Doble dard a ERC

El president de JxCat va carregar contra els republicans en un míting dimecres al vespre i també a RAC1, aquest dijous

Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.
Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya i president de la formació, ha enviat crítiques dirigides a ERC. | ACN

El president de Junts per Catalunya i cap de llista de la formació a les eleccions autonòmiques, Carles Puigdemont, ha fet destacades intervencions en les darreres hores on no ha dubtat a atacar els principals rivals de la seva formació en el pla independentista: ERC. Aquest dijous, 4 de febrer, Puigdemont ha passat per l'antena de RAC1, on ha estat entrevistat per Jordi Basté. En la conversa, l'expresident de la Generalitat ha demanat als republicans que «no manipulin» les polèmiques declaracions de Laura Borràs al diari 'El País', on va assegurar que el vicepresident Oriol Junqueras «és a la presó per corrupció».

Puigdemont demana «precaució» a ERC

«Demano precaució als companys de viatge», ha dit Puigdemont, que ha enviat aquest dard que apunta directament a la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que es va afanyar a demanar una rectificació a Borràs per les seves paraules, adjuntant un tall del vídeo que JxCat creu «insuficient» per comprendre el sentit de les paraules de la seva candidata:

Puigdemont insinua que ERC vol rebre una medalla de la Moncloa per ser «homes d'Estat»

Però aquesta no ha estat l'única intervenció que Carles Puigdemont ha fet en les darreres hores atacant la posició d'ERC. El líder de Junts per Catalunya també ha insinuat que ERC vol rebre una medalla de la Moncloa que distingeixi els republicans per ser «homes d'Estat». En un acte de campanya d'aquest dimecres, 3 de febrer, a Tortosa, i en connexió des de Waterloo, Puigdemont ha carregat contra l'estratègia «ingènua» d'Esquerra per aprovar els pressupostos espanyols.

Sense mencionar-los directament, el president de Junts ha culpat els de Pere Aragonès de ser coresponsables del fet que Espanya estigui a la cua europea en ajuts a la ciutadania per superar la crisi. De fet, la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, també ha aprofitat les dades del BCE per culpar l'Estat de ser «fonamentalment ineficaç i ineficient».