Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'eurodiputat Carles Puigdemont en un missatge emès el dia de Sant Jordi de 2020.

Puigdemont esclata en ple confinament: «Prefereixen els morts de la pandèmia»

JxCat critica una entrevista a Cercas compartida pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta

L'eurodiputat Carles Puigdemont en un missatge emès el dia de Sant Jordi de 2020.
Carles Puigdemont critica les declaracions de Javier Cercas   | Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i eurodiputat deJxCat, Carles Puigdemont, ha criticat aquest diumenge les declaracions a 'El Periódico' de l'escriptor Javier Cercas, que ha assegurat que malgrat que és «terrible», la crisi de la covid-19 l'afecta «menys» que el referèndum de l'octubre del 2017.

Prefereixen els morts d'una pandèmia  que no pas haver d'acceptar el resultat de l'exercici del dret a l'autodeterminació», ha piulat Puigdemont. La diputada de JxCat Gemma Geis ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, «faci difusió» de les paraules de Cercas a Twitter, i ha dit que si les afirmacions les hagués fet un escriptor independentista es reclamarien «totes les explicacions hagudes i per haver».

Les declaracions en qüestió de les quals n'ha fet difusió Iceta parlen sobre el 2017: «Aquesta crisi és terrible, però em va afectar més l'octubre de 2017», apunta Cercas.

Autora Madaula ha comentat la piulada

Per la seva banda, la diputada Aurora Madaula ha titllat de «pornografia pura i banalització del mal» la tesi de l'entrevista de Cercas. A través d'un retuit a una piulada d'Iceta compartint l'article sobre l'escriptor, Madaula ha ironitzat que «tothom sap que votar en un referèndum és molt més greu que no pas que morin 10.000 persones en una pandèmia». «Si jo fos ma mare,  us diria pocavergonyes», ha afirmat.