Puigdemont qüestiona l'estratègia del PSOE pels resultats a Andalusia

L'expresident de la Generalitat ha demanat als socialistes que es pregunten si va ser bona idea afegir-se a «la cultura de l''aporellos'»

Carles Puigdemont ha valorat l'augment de la dreta espanyola a les eleccions andaluses
Carles Puigdemont ha valorat l'augment de la dreta espanyola a les eleccions andaluses | CatalunyaDiari.cat

El sorprenent resultat de les eleccions andaluses, que van tenir lloc aquest diumenge 2 de desembre, comença a generar les primeres reaccions polítiques a Catalunya. Un dels primers a pronunciar-se ha estat Carles Puigdemont. ha qüestionat l’estratègia política feta pel PSOE que no ha impedit, tot i la seva victòria, l’augment de la dreta a Andalusia i la més que probable pèrdua del govern andalús.

L’expresident de la Generalitat demana als membres del partit socialista que es preguntin: «Com és que apuntar-se amb entusiasme a la cultura ‘aporellos’ no li ha impedit el naufragi». Puigdemont aprofita l’històric resultat a les eleccions andaluses per enviar un missatge al govern de Pedro Sánchez, retraient-li la seva actitud durant els mesos posteriors a l'1 d'octubre. 

 

Vincula «l’unionisme espanyol» amb el «neofeixisme europeu»   

Carles Puigdemont ha llençat la seva crítica comentant la felicitació feta per Marine Le Pen, líder del Front Nacional francès, a Vox i Santi Abascal pels seus resultats a Andalusia. En el seu missatge, l’expresident vincula l’auge del partit d’extrema dreta espanyol amb el fenomen similar que es produeix a tot el continent.

Així, parla de com «el neofeixisme europeu saluda l'augment de l'unionisme espanyol». En aquest context, Puigdemont demana tenir present qui són els que aplaudeixen els bons resultats de Vox i  demana autocrítica al partit socialista. 

Vox tindrà la clau del govern andalús

I és que la nit electoral andalusa va trencar amb totes les enquestes que s'havien publicat en les darreres setmanes. Encara que si es veia una possible caiguda del partit liderat per Susana Díaz a Andalusia, aquesta va ser més forta del previst. 

Vox va aconseguir un resultat inesperat amb 12 escons, permetent una majoria de dretes al parlament andalús. Ara mateix, l'opció més probable sembla un tripartit entre PP-C's-Vox, ja que PSOE i Podem no sumen.  


Comentaris

envia el comentari