Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont assisteix a un debat sobre el conflicte independentista a Alemanya

L'expresident de la Generalitat ha afirmat que Espanya «no respecta» els catalans i ha mostrat la seva indignació en relació a les detencions dels CDR el passat dilluns i la posterior acusació de terrorisme

Puigdemont
Puigdemont assisteix a un debat sobre el conflicte independentista a Alemanya | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont ha cridat a aprofitar les eleccions espanyoles del 10 de novembre com a part de la resposta que l'independentisme ha de donar a la sentència contra els líders polítics i de la societat civil jutjats pel Tribunal Suprem pels fets del 20-S i l'1-O.

Un debat a Alemanya sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya

L'expresident de la Generalitat ho ha dit en un acte a Sindelfingen, a Alemanya, on ha ofert un debat obert sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya en una sala que estava plena d'assistents. En aquest sentit, el líder de JxCat ha assegurat que les enquestes deixen entreveure que, si es realitzés un referèndum pactat entre Catalunya i Espanya, el 'sí' a la independència guanyaria.

Puigdemont també ha afirmat que Espanya és un país que «no respecta» els catalans, així com que la sentència suposarà un «fi de cicle de dos anys» en què la iniciativa en aquest conflicte l'ha dut l'Estat espanyol. Per això ha convidat a canviar el paradigma i a què, a partir de llavors, sigui l'independentisme qui es posi al capdavant.

«A Catalunya no hi ha terrorisme»

Però no només això. I és que Puigdemont s'ha referit a la darrera actuació judicial i policial que ha comportat la detenció de nou membres dels CDR, als quals, suposadament, s'acusa de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

«Zero pistoles, zero explosius. És un 'fake'. A Catalunya no hi ha terrorisme i portem vuit anys manifestant-nos pacíficament per la independència», ha recordat l'expresident exiliat a Waterloo.

També et pot interessar...