Puigdemont demana als polítics catalans continuar amb la «no-violència»

El President continua amb la idea de donar «empoderament» a la ciutadania

Puigdemont, durant la reunió amb 'En peu de pau'
Puigdemont, durant la reunió amb 'En peu de pau' | ACN

Amb la sentència que els desafiaments futurs s'han de resoldre participant «activament en la no-violència», Carles Puigdemont concloïa la reunió que va programar amb diversos membres de la plataforma 'En peu de pau', la qual va realitzar juntament amb els consellers Comín, Puig, Serret i Ponsatí, destituïts pel govern espanyol.

En l'esdeveniment, que ha tingut lloc a Brussel·les, s'ha deixat constància que els representants del Govern motiven a l'organisme a continuar «acompanyant en tot allò que el país ha de fer pel seu futur», tal com ha confirmat el President, un cop acabada la reunió, al mateix temps que posava la seva «disposició» a estendre «la cultura d'empoderament de la gent».

De la mateixa manera, ha demanat als actors polítics mantenir els ideals que s'han reflectit durant les últimes setmanes, comprometent-se «explícitament» amb «l'única via per resoldre conflictes», la que no impliqui accions violentes vers qui els desafien. «No hi ha una altra opció més eficaç ni més sòlida», ha afirmat Puigdemont.

Un representant de luxe

Entre els membres d''En peu de pau', ha destacat la presència de l'exdiputat de la CUP, David Fernández, qui ha aprofitat perdonar el seu «suport» i «solidaritat» als representants del Govern, tant els qui s'han hagut de desplaçar fins a Brussel·les, com pels consellers que es troben a la presó.

David Fernández, membre d''En peu de pau'
David Fernández, membre d''En peu de pau' | Twitter

 

De la mateixa manera, ha afirmat que els principis ètics «estan sobretot pels moments difícils». «L'estat espanyol ens està posant a prova i ens està fent refermar encara més aquesta convicció d'optar sempre per vies estrictament pacífiques i radicalment democràtiques», ha conclòs.

L'exrepresentant del Parlament també ha denunciat «l'excepció i la cultura de persecució contra el govern i contra 700 alcaldes i 1066 ferits» mencionant «l'embogiment repressiu» que suposa «convertir la no-violència activa en un delicte de rebel·lió violent». «Diem més que mai avui aquí des del cor de l'exili del nostre govern que seguim dempeus», ha afegit Fernàndez des de Brussel·les.


Comentaris

envia el comentari