Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont a l'escenari del gran acte convocat a Perpinyà el 29 de febrer de 2020

Puigdemont a ERC: «Si no som capaços d’anar junts, hem d’explicar que no serem independents»

L'expresident de la Generalitat ha recordat que «hi ha moltes maneres d’anar junts», tot i que ha evidenciat que «avui no hi anem»

Carles Puigdemont a l'escenari del gran acte convocat a Perpinyà el 29 de febrer de 2020
Carles Puigdemont torna a demanar unitat a ERC per aconseguir la independència. | Cedida

Nou dard de Carles Puigdemont a Esquerra, aquesta vegada després de l'acord dels republicans amb el govern espanyol per a la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma. En una reflexió a les xarxes socials, sense citar explícitament ERC, l'expresident de la Generalitat i actualment eurodiputat ha apostat per la unitat, assegurant que «hi ha gent que diu coses que a vegades em molesten», però «no n'hem de prescindir» perquè «ens fem falta tots».

Puigdemont ha afegit que «potser podríem deixar d’atacar-nos a nosaltres mateixos i hauríem d’atacar qui no vol que sobrevisquem com a nació».

«Hi ha moltes maneres d'anar junts»

L'expresident de la Generalitat ha manifestat la necessitat de la unitat per assolir la independència, afirmant que «si no ens reconeixem capaços d’anar junts, hem d’explicar a la gent que no serem independents». 

En aquest sentit, ha reclamat que «qui vulgui la independència i faci un exercici d’honestedat intel·lectual i política, ha d’explicar com ho pensa fer sense unitat». L'expresident ha recordat que «hi ha moltes maneres d’anar junts», tot i que ha evidenciat que «avui no hi anem».