Carles Puigdemont, en una entrevista el 21 de juny de 2018.

Puigdemont demana un mediador en les negociacions del Govern català i l'espanyol

El líder de JxCat avisa que la preocupació dels catalans ara «no és la data de les eleccions»

L'expresident Carles Puigdemont  ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez  ha perdut «crèdit» amb la polèmica de la reforma laboral i veu «imprescindible» un mediador per a la taula de diàleg. «Algú creu que si s'arriba a un acord amb Sánchez, no passarà el mateix que amb Bildu?», ha dit en una trobada amb mitjans catalans organitzada per l'Eurocambra i el Col·legi de Periodistes.

Puigdemont defensa la figura d'un mediador en les negociacions amb l'Estat

El líder de JxCat defensa la figura d'un relator o mediador per «arribar a bon port» en les negociacions amb l'Estat. D'altra banda, Puigdemont ha avisat que per als catalans la preocupació ara «no és la data de les eleccions». Tot i això, ha recordat que la decisió és del president Quim Torra.

De cara als nous comicis, Puigdemont ha assegurat que el debat sobre qui encapçalarà la llista de JxCat  «no està obert». El líder del partit ha apostat per «superar les lògiques estrictes de partits» i anar «més enllà del que decideixi l'executiva nacional d'un partit».

Creu que Joan Tardà «no representa ERC»

L'eurodiputat Carles Puigdemont  també ha sortit al pas de l'article que l'exdiputat d'ERC a Madrid, Joan Tardà, publicava aquest dilluns a 'El Periódico', on defensava el diàleg amb l'Estat en un text titulat 'Més junquerisme i menys torrisme', en referència a Oriol Junqueras i al president Torra.

Segons Puigdemont, «Joan Tardà  no representa ERC» i creu que l'exdiputat republicà «ha de tenir la llibertat per expressar-se com consideri». «Qui parla per ERC és la seva executiva, la seva secretària general i el seu president», ha reblat Puigdemont, que en la seva intervenció ha evitat valorar les complicades relacions entre els dos socis del govern de Catalunya.