Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont demana al Govern l’oficina i els recursos que li corresponen com a expresident

L’expresident de la Generalitat tan sols rebutja la retribució que li correspondria a causa del seu antic càrrec
Imatge de Carles Puigdemont a Berlín | Cedida

 

 

Carles Puigdemont segueix donant guerra i causant problemes a l’Executiu del país malgrat trobar-se exiliat a Alemanya. En un moment en què el corrent independentista sembla que estigui més tranquil, tot apunta que l’expresident no vol que, ni l’assumpte ni ell, caiguin en l’oblit, o que la situació es mantingui en ‘stand by’.

 

Després que el passat novembre rebutgés el sou que li correspondria a causa del seu càrrec com a expresident, i d’aquesta manera plantés Montoro i la seva oferta d’acatar l’article 155 a canvi d’una compensatòria econòmica, ara Puigdemont ha demanat al Govern els recursos que li corresponen com a expresident –incloent l’oficina reservada per aquests casos–, si bé és veritat que ha renunciat novament a la retribució.

Puigdemont ha tornat a rebutjar la retribució

De fet, la renúncia que va traslladar a Montoro fa uns mesos, en cap moment suposava una pèrdua total de drets, i encara podia reclamar la disposició d’un despatx així com el reconeixement institucional que el Parlament atorga a tots els expresidents de la Generalitat. Aquesta situació es produeix en el mateix moment en el qual hi ha un nou Govern, justament quan els càrrecs es relleven formalment.

 

Entre aquests drets es recullen el de tenir un despatx personal propi i un cotxe oficial , a banda de la retribució a la qual, segons ‘El món a RAC1’, l’expresident Puigdemont hauria renunciat. Aquest sou inclouria un 80% dels ingressos que el polític català rebia com a President, que s’allargaria fins un màxim de quatre anys després d’abandonar al càrrec.

 

Un cop complert aquest termini, els exmandataris passen a cobrar una pensió vitalícia del 60% del mateix sou, malgrat que Puigdemont no hi podria optar a causa que el seu sou com a diputat del Parlament li ho impedeix. D’aquesta manera, la llei impedeix cobrar dos sous públics al mateix temps, igual que li passa al senador José Montilla. 

El procediment es va activar el passat 22 de juny

Però Montilla, igual de Pasqual Maragall i Artur Mas, sí que disposa de despatx personal, així com de cotxe oficial i seguretat privada. Però en el cas de Puigdemont, el Govern ha d’estudiar detingudament la mesura, com a conseqüència de l’excepcionalitat del cas de l’expresident, que encara resta a l’espera que el Tribunal d’Schleswig-Holstein decideixi què fer amb la seva petició d’extradició.

 

Tot apunta que aquest procediment porta actiu des del passat 22 de juny, moment en el qual el líder del PDeCAT va presentar un escrit per tal de mostrar la seva voluntat d’acollir-se als beneficis que atorga la llei dels expresidents, que també inclouen, a banda dels privilegis ja mencionats, la possibilitat de sufragar les despeses d’una oficina amb tres treballadors i el lloguer del despatx que li correspongui. 

Comentaris