Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
carles puigdemont

Puigdemont demana a Sánchez que es comprometi a un referèndum a la reunió amb Torra

El líder de JxCat defensa que el president «només pot defensar el programa de govern aprovat pel parlament»

Carles Puigdemont, en una imatge a Bèlgica.
Puigdemont creu que Sánchez s'hauria de comprometre a un referèndum d'autodeterminació a Catalunya. | CatalunyaDiari.cat

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que es comprometi a «un referèndum d'autodeterminació» a la reunió que mantindrà dijous amb el president Quim Torra. «Seria un compromís amb el qual les dues parts sortirien beneficiades», ha assegurat en una atenció als mitjans per l'arribada de l'eurodiputada Clara Ponsatí a l'Eurocambra.

Puigdemont ha defensat que Torra «només pot defensar el programa de govern aprovat pel Parlament» a la trobada amb Sánchez. «Tinc plena confiança que el president Torra defensarà els interessos del conjunt de catalans», ha reblat.

Bargalló també opina sobre la reunió

També ha expressat la seva opinió sobre la reunió Torra-Sánchez del proper dijous el conseller d'Educació,  Josep Bargalló, que ha opinat que no és necessària la figura del mediador fins que el diàleg amb l'Estat estigui en el punt de «prendre decisions definitives». En una entrevista a Ràdio 4, Bargalló ha ironitzat que si cal un mediador per celebrar una reunió que ha de servir per fer un calendari de noves trobades és que llavors el diàleg no es farà.

El conseller ha indicat que la reunió de dijous entre Quim Torra i Pedro Sánchez pot ser un primer pas per trobar una solució, però ha apuntat que no se n'ha d'esperar molt. «Són tantes coses les que ens separen, són tants els passos a donar», ha afegit.

Pel que fa al futur govern, ha apostat per un executiu sobiranista, i ha considerat «impossible» un tripartit amb el PSC. Bargalló  ha constatat que «tot és molt diferent» respecte al 2003, en referència a un possible tripartit amb el PSC. «El que feia que fos necessari llavors ara ho fa impossible», ha dit.

També et pot interessar...