IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carles Puigdemont sol·licitarà un escolta belga per viatjar a Catalunya i votar el 21-D

El seu advocat estudia aquesta via per evitar que el president sigui detingut

El president Puigdemont està a Brusel·les sense protecció dels Mossos.
Puigdemont demanarà protecció a la policia belga | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont fa dies que medita una fórmula per acudir a la crida a les urnes del 21 de desembre i ara, segons el diari ‘ABC’, ja hauria trobat una ‘via legal’ que li permetés viatjar a Catalunya sense ser detingut. Tal com explica el mitjà citat, Puigdemont i el seu advocat haurien dedicat la darrera setmana a estudiar una via judicial per sol·licitar a la justícia belga que la policia del país escolti a Puigdemont a Barcelona durant el dia de les eleccions.

El mateix Puigdemont, advertit el passat dimarts per González Pons que seria detingut en arribar a Espanya al·legant que «no és un ciutadà lliure», hauria batejat aquesta darrera iniciativa com un «cordó democràtic». D’altra banda, i sempre segons assegura el mitjà en qüestió, la defensa belga—que ja li ha costat més de 500.000 euros— demana a la justícia que «protegeixi els seus drets democràtics».

 

Les desconfiances de Puigdemont  

El president electe no confia amb el PDECat i, a més, estaria desencisat amb Esquerra Republicana perquè creu que estarien jugant a desgastar-lo. Tal com esmenta el mitjà en qüestió, la desconfiança de Puigdemont amb el partit liderat per Junqueras és força evident i cada vegada té menys amics entre les files del partit republicà.   

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de la Generalitat
Oriol Junqueras i Carles Puigdemont al Parlament de la Generalitat | Cedida

 

La primera opció, descartada

Els col·laboradors de Carles Puigdemont estan tenint un paper vital per al gironí. Ja que segons el mitjà en qüestió, aquests haurien aturat a última hora la idea de Puigdemont d’acudir a Espanya una setmana abans de les eleccions per ser detingut —guanyant-se la simpatia dels independentistes— i ser reelegit com a President de la Generalitat. Tot i això, les conseqüències personals de la detenció l’haurien forçat a aturar la que, inicialment, era la seva primera opció.


Comentaris

envia el comentari