La Fiscalia del Tribunal de Comptes acusa Puigdemont de desviar 8 milions per l'1-O

Es tractaria d'una quantitat superior a la que es pensava el jutge Pablo Llarena quan va acusar l'expresident de la Generalitat d'un delicte de malversació

L'expresident Carles Puigdemont en una conferència a Holanda
L'expresident Carles Puigdemont en una conferència a Holanda | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia del Tribunal de Comptes acusa Carles Puigdemont de desviar més de 8 milions d'euros per la celebració del referèndum de l'1-O. Diners que, segons avança la 'Cadena SER', s'haurien extret de les arques públiques i supera, amb escreix, la quantitat atribuïda pel jutge Pablo Llarena. 

Cal recordar que el jutge Pablo Llarena va manifestar que la quantitat desviada pel Govern català en l'organització del 9-N era de 2,1 milions d'euros, o almenys això és que ell pensava quan va acusar l'expresident de la Generalitat d'un delicte de malversació. A banda d'això, Hisenda ja havia denunciat que el Govern de Puigdemont havia utilitzat fons públics per sufragar el referèndum que va tenir lloc durant l'1-O, i va instar-los a tornar els diners que haurien utilitzat de forma il·legal. 

SCC va exigir a Puigdemont que retornés part dels diners

Justament ahir l'entitat Societat Civil Catalana va formular una denúncia relacionada amb aquest aspecte, exigint a l'expresident Puigdemont que retornés els diners que devia. Amb tot, dels gairebé 90 milions que es van fer servir per finançar el referèndum de l'octubre de l'any passat, l'entitat unionista tan sols reclama al líder de la Crida Nacional una xifra que s'aproxima als dos milions d'euros. 

Aquest cas recorda sensiblement al viscut recentment per un altre expresident de la Generalitat, Artur Mas, el qual també ha estat acusat de desviar fons públics per sufragar un altre referèndum, en aquest cas el del 9-N. En el seu cas, el passat dilluns, 17 de desembre, el Tribunal Suprem va prendre la determinació de rebaixar a un any i mig la inhabilitació que li havia estat imposada.

El fiscal considera que la quantitat podria ser superior

D'altra banda, l'actual fiscal en cap Miguel Ángel Torres, ha manifestat que, en la seva opinió, la xifra desviada podria ser fins i tot superior a aquests suposats 8 milions, tot i que no es pot assegurar res fins que no acabin les investigacions relacionades amb totes les partides.

A més, tal com explica el mitjà citat anteriorment, la majoria d'aquests diners desviats s'haurien fet servir per realitzar publicitat de l'esdeveniment i, de fet, Torres considera que s'haurien pogut gastar fins a 7,5 milions només per cobrir aquesta partida.


Comentaris

envia el comentari