Puigdemont diu a Europa que els «drets fonamentals dels ciutadans han de prevaler als interessos polítics»

El líder de Junts per Catalunya s'ha dirigit a la UE a través d'un missatge publicat a Twitter

Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont a les portes de la presó alemanya de Neumünster.
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont a les portes de la presó alemanya de Neumünster. | CatalunyaDiari.cat

L’expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha publicat aquesta tarda de dimecres, 9 de maig, un contundent missatge al seu compte oficial de Twitter, en què el líder de Junts per Catalunya es dirigeix, en anglès, a la Unió Europea.

Un missatge on l’expresident diu que si es vol que la UE continuï sent un «excel·lent instrument» que treballa per una «Europa més pacífica i democràtica», els «drets fonamentals dels ciutadans europeus i la democràcia ha de prevaler sempre als interessos polítics dels governs». Un fet que també s’ha d’aplicar a Catalunya.

Puigdemont es dirigeix, directament, a Europa

«La UE ha estat durant dècades un excel·lent instrument per construir una Europa més pacífica i democràtica. Per continuar sent així, els drets fonamentals dels ciutadans europeus i la democràcia ha de prevaler sempre als estrets interessos polítics dels governs, també a Catalunya», ha publicat Puigdemont a Twitter.

La UE podria mediar entre Catalunya i Espanya

Un missatge de Carles Puigdemont que arriba després que el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, hagi assegurat al parlament flamenc que «voldria» que hi hagués diàleg entre Catalunya i el govern espanyol. 

En aquest sentit, Juncker ha descartat que l'executiu comunitari pugui fer de mediador, ja que per això «caldria que ho volguessin les dues parts», i com que no hi ha aquest acord, el president de la CE ha afirmat que no interferirà «en el debat sense ser convidat a fer-ho». 

«Per una mediació cal que hi hagi un acord entre les dues parts i com que no hi ha aquest acord, i no vull interferir en el debat sense ser convidat a fer-ho, no ho faré», ha dit el dirigent comunitari.  
 


Comentaris

envia el comentari