IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont disposa d'un fons comú finançat per partits independentistes europeus

Organismes d'Itàlia, França i Bèlgica donen suport al President en la seva estada a Brussel·les

gdemont compta amb ajuts europeus
Puigdemont compta amb ajuts europeus | Gtres

Cada vegada apareixen més evidències que la marxa de Puigdemont a Bèlgica comptava amb una base sòlida que els hi permetria passar setmanes a l'estranger. Quinze dies després de saber-se que els representants del Govern eren a Brussel·les, 'El Confidencial' revela el fons que estan utilitzant per mantenir la seva estada, el qual prové de diverses regions europees, que donen suport a la independència de Catalunya.

  

La denominada «Caixa de resistència» va ser creada, fa més d'un any, per organismes sobiranistes catalans, tot i que ràpidament van rebre el suport de diferents partits polítics com són Aliança Neo-Flamenca, a Bèlgica, Còrsega Lliure, a França i Lliga Nord, a Itàlia, els quals estan units als ideals que proposava Junts pel Sí, doncs busquen l'autonomisme o la independència sobre els seus territoris.
 

Amb aquesta, l'objectiu era el de proposar una col·laboració entre els diferents líders polítics, la qual permetés crear un front comú davant la Unió Europea. Per això, des d'abans de la proclamació de la República, Puigdemont tenia pactada la seva sortida amb els flamencs, comprenent que la seva decisió comportaria les reaccions viscudes fins al moment, pel que tenia ben preparada el seu full de ruta, on confiava rebre, amb el pas dels dies, el suport per Catalunya per part de regions internacionals.
 

El referèndum de Padània el 1997

La Lliga Nord va desenvolupar uns esdeveniments similars als que es van produir a Catalunya el passat octubre. Després de realitzar-se un referèndum, on van participar 4,8 milions de persones, es va obtenir un destacat vot favorable a la separació, amb l'aprovació d'un 97% dels ciutadans. El 15 de setembre de 1996, el líder de l'organisme, Umberto Bossi, va declarar la independència de la regió del nord d'Itàlia.

La proclamació, que comptava amb el lema «Roma ens roba» com a senya d'identitat dels seus simpatitzants, va ser reconeguda per la Lliga de Tesino, un partit d'extrema dreta suïssa, encara que, com a conseqüència de no tenir més suports internacionals, no va poder continuar endavant amb la seva intenció de separació.

La col•laboració corso-flamenca

La «Caixa de resistència» va tenir també l'important suport dels partits independentistes de Bèlgica i França. Des del primer, l'Aliança Neo-Flamenca, que busca la independència de Flandes, va ser l'encarregada d'oferir a Puigdemont asil al país, mitjançant el responsable d'immigració del govern belga, Theo Francken, qui va impulsar l'arribada del President.

D'altra banda, des de Còrsega, es va enviar a un dels representants del partit nacionalista, Jean-Guy Talamoni, a seguir presencialment el referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya, per tal de mostrar el suport que l'organisme francès donava al fet que es proclamés la independència d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari